Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif

Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua , hari nie Yana ada lagi produk kecantikkan daripada Althea yang Yana nak kongsikan dengan jelitawan dekat luar sana .. Kali nie bukan skincare tapi ........ MAKEUP STUFF !! Yes , Althea sekarang dah mempunyai rangkaian barang makeup mereka sendiri tau .. Yana sangat teruja masa pertama kali menerima Althea Makeup Box nie , nak tahu apa yang menarik ? Jom baca │Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif ..


Sepertimana yang kita sedia maklum , wanita dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkan .. Begitu juga dengan Yana dan wanita dekat luar sana kan ? Alat solek umpama benteng untuk kita tampil dengan lebih yakin untuk berhadapan dengan orang luar .. Sejujurnya , Yana mengaku yang Yana tidak yakin untuk keluar ke mana-mana walaupun ke pejabat tanpa sebarang solekan di wajah sebab nanti Yana nampak sangat pucat macam orang sakit , paling tidak Yana akan mengenakan bedak kompak , lipstik , blusher dan eyeshadow .. Kalau dulu , Yana nak beli barang makeup Yana akan beli secara berperingkat .. Contohnya , bulan nie mungkin Yana akan beli lipstik dan bedak kompak dahulu , bulan depan eyeshadow dan sebagainya .. Sebab apa ? Sebab kalau nak beli semua sekali Yana tidak mampu tapi dengan adanya Althea Makeup Box , Yana tak perlu risau sebab Yana boleh memiliki satu set barang makeup lengkap dengan harga yang sangat mampu milik ♥


gambar sumber Google

WHAT'S INSIDE ALTHEA MAKEUP BOX ?

1. Skin Relief Spot Film Gel (15ML) 



Kebaikkan Skin Relief Spot Film Gel adalah seperti berikut :

  • dapat merawat tempat jerawat yang mengering ke lapisan nipis ke kulit
  • mengandungi minyak pokok teh , centella dan ekstrak daun pinus
  • membuat kulit terasa licin dan dilindungi sangat sesuai untuk makeup yang sempurna
Cara Penggunaan Skin Relief Spot Film Gel :

- Pastikan kawasan kulit bersih sebelum menggunakannya .. Picit dengan lembut untuk mengeluarkan gel tersebut .. Sapukan dengan lapisan nipis ke kawasan yang hendak dilindungi dengan menggunakan jari .. Biarkan kering sebelum nak sapu FD yer .. Sebelum Yaa lupa ia sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Isi Kandungan Skin Relief Spot Film Gel :
  • minyak pokok teh - mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
  • ekstrak Centella asiatica - melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
  • ekstrak daun pine - kaya dengan antioksidan dan dapat menenangkan kerengsaan
Review Ikhlas Yana :

- sejujurnya sebelum Yana menulis review ini Yana sendiri dah mencuba produk tersebut dekat kulit Yana dan Yana sangat suka akan hasilnya , ia dapat melindungi parut-parut jerawat Yana daripada kelihatan ♥


2. Flawless Creamy Concealer (6G)





Kebaikkan Flawless Creamy Concealer : 
  • Concealer yang sangat pigmanted 
  • mempunyai 4 warna pilihan #01Vanilla (pink beige #21) #02Ginger (warm ivory #21) #03Honey (warm peach #23-25) #04Mocha (deeper yellow #30)
  • Mengandungi Aquaxyl untuk mengekalkan kulit yang licin dan lembap 
Cara Penggunaan Flawless Creamy Concealer : 

- dot kan ke kawasan yang dikehendaki kemudian blend dengan menggunakan sponge , berus ataupun jari , blend kan sampai nampak smooth yer ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Isi Kandungan Flawless Creamy Concealer :

Aquaxyl - berasal dari sap pokok bir .. Ekstrak ini menghasilkan lembapan pada kulit wajah dan dapat menghalang kulit daripada dehidrasi ..

Review Ikhlas Yana :

Yana suka sangat dengan Flawless Creamy Concealer nie sebab , teksturnya yang ringan kulit Yana bebas bernafas walaupun selepas apply dekat muka Yana .. Selain itu , selepas Yana pakai nie kulit muka Yana nampak smooth dan berseri .. Yana menggunakan kod Honey dan Ginger sebagai FD manakala kod Mocha sebagai concealer kening dan bawah mata kod Vanilla Yana tak guna sangat sebab terlalu cerah untuk kulit macam Yana ♥



*For a limited time, get the Petal Velvet Powder FREE with purchase of any Althea Exclusives product! Just add all items to cart and discount will be shown automatically. 

3. Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea



Kebaikkan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :
  • Kolabrasi Althea x BCL palet eyeshadow 
  • 8 warna pigmanted yang boleh dipakai pada waktu siang dan malam
  • campuran glitter , shimmers dan matte yang mudah di blend
Cara Penggunaan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :

- sapukan warna yang digemari pada kelopak mata sama ada dengan menggunakan jari ataupun berus , blend warna mengikut kreativiti sendiri ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT

Isi Kandungan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :

Pigmen perwarna yang halus - untuk memudahkan aplikasi ke kelopak mata anda 

Review Ikhlas Yana :

Sejujurnya ini jugak merupakan kegemaran Yana sebab warna-warna di yang natural sesuai dipakai untuk aktiviti harian ♥


4. Spotlight Eye Glitter (4.5ML)



Kebaikkan Spotlight Eye Glitter :
  • produk glitter mata yang berkilauan
  • mudah dicamour untuk digunakan sebagai syeshadow , didatangkan dengan berus tepat untuk eyeliner
  • kekal kemas untuk jangka masa yang panjang
Cara Penggunaan Spotlight Eye Glitter :
- sapukan terus ke kelopak mata dengan perlahan dengan menggunakan berus ataupun jari anda ♥

Isi Kandungan Spotlight Eye Glitter :

Squalene - kondisi dan meningkatkan kemanjuran kulit
Pudina berkilat yang halus - untuk cahaya reflektif

Review Ikhlas Yana :

Yana suka jugak dengan Spotlight Eye Glitter nie walaupun masih terkial-kial nak gunakan dia as eyeliner .. Efek Spotlight Eye Glitter nie dia bagi mata Yana nampak lebih galak dan berseri  ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Harga : RM24 setiap satu : https://my.althea.kr/spotlight-eye-glitter

5. Water Color Cream Tint



Kebaikkan Water Color Cream Tint :
  • melembapkan bibir untuk jangka masa yang lama
  • warna yang terang dan berkilat
  • terdapat 4 warna untuk dipilih
Cara Penggunaan Water Color Cream Tint :

- sapukan secara langsung ke bibir dengan aplikator yang disediakan .. Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT 

Isi Kandungan Water Color Cream Tint :

Squalene - meningkatkan kelembutan bibir
Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan bibir

Harga : RM20 setiap satu : https://my.althea.kr/watercolor-cream-tint

Review Ikhlas Yana :

To be honest , Yana bukanlah seseorang yang menggemari lipstik yang berwarna terang tapi dengan Water Color Cream Tint Yana boleh lagi  terima .. Best masa pakai Water Color Cream Tint nie sebab bibir Yana tak kering dan kekal lembap  ♥


Sekian sahaja review Yana mengenai Althea Makeup Box yang Yana terima hari tu .. Sebelum Yana mengakhiri entri Yana pada kali nie Yana nak share satu video makeup yang Yana buat dengan menggunakan kesemua barang-barang dalam Althea Makeup Box ini ♥



untuk maklumat lanjut mengenai produk yang boleh didapati di Althea boleh lah refer link dekat bawah nie :

Website : Althea Korea 
Facebook Page : Althea
Instagram : altheakorea

Author image
The Author

Lyana Ishak

2 Comments

  1. paling teruja tengok lipstick banyak tu.. i looike =D

    ReplyDelete
  2. nice article /.... i am a makeup artist
    https://www.jewelbeautycreation.com/

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^