Matta Fair 2019 Kini Kembali Nikmati Ganjaran Diskaun Hebat dengan Traveloka Saleabration

Matta Fair 2019 Kini Kembali Nikmati Ganjaran Diskaun Hebat dengan Traveloka Saleabration

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Perhatiannnnn ! Berita baik kepada si Kaki Travel yang suka melancong tanpa perlu menggunakan duit yang banyak .. Eh , sebelum tu .. Haii semua , heheh Yana terlebih teruja pula bila dapat tahu yang Traveloka Saleabration kini kembali .. Time macam nie lah anda yang kaki travel tu kena ambil kesempatan untuk book tiket sama ada penerbangan di dalam or luar Malaysia nak book hotel pun murah tau dengan adanya Traveloka Saleabration nie .. Jom baca │Matta Fair 2019 Kini Kembali Nikmati Ganjaran Diskaun Hebat dengan Traveloka Saleabration ..


Sepertimana yang kita semua sedia maklum Traveloka merupakan sebuah nama besar dan sangat dikenali terutamanya kepada mereka yang kaki travel nie .. Sejujurnya , Yana nie bukanlah kaki travel sangat cuma sedang berjinak-jinak nak travel Yana mulakan dengan negeri dalam Malaysia terlebih dahulu , in shaa allah sekiranya ada rezeki lebih mungkin Yana akan "melangkah" lebih jauh kan? Hehehe .. Okay , sebelum Yana kongsikan apa yang menarik mengenai Traveloka Saleabration nie Yana nak ceritakan dahulu serba sedikit mengenai Traveloka .. Yana merupakan antara pengguna Traveloka , setiap kali Yana nak melancong ataupun mengginap di mana-mana hotel Yana akan pastikan Yana akan booking through Traveloka sebab di Traveloka semua kerja menjadi mudah kadang-kadang mereka menawarkan diskaun harga yang hebat salah satunya seperti Traveloka Saleabration nie lah .. Yana memang takkan lepaskan peluang untuk grab opportunity nie .. Kita dah ler rakyat marhean saja mana nak mampu travel ke luar negara dengan kos yang besar .. Jadi , bila ada Traveloka Saleabration macam nie memang Yana tunggu sangat tau .. =) Psst ,, Psst ada satu rahsia Yana nak bagitau nie , anda boleh dapatkan tawaran yang sama menarik yang ada dekat Matta Fair melalui laman web atau aplikasi Traveloka .. Best kan ?



All In One App , apa pulak kena mengena dengan all in one app pulak yer ? Okay , mai sini Yana nak cerita all in one app nie anda boleh membuat tempahan tiket kapal terbang , hotel ataupun kedua-duanya sekali dengan menggunakan dengan hanya satu aplikasi iaitu TRAVELOKA .. Ya , dengan Traveloka anda boleh booking tiket kapal dan hotel serentak ! Secara tak langsung anda sudah boleh jimatkan masa dekat sini .. Best pulak Yana rasa bila kedua-duanya Yana boleh settle kan dengan hanya satu  aplikasi .. Jadi , Yana tak perlu semakkan space telefon pintar untuk download aplikasi lain untuk booking hotel sebab dengan Traveloka dua-dua Yana boleh buat .. Okay , kalau anda semua tak berapa nak faham anda boleh tengok contoh yang Yana sediakan dekat bawah nie ..


Okay , sebelum nak mulakan kerja 2 in 1 nie anda terlebih dahulu kena tekan ikon yang display Flight + Hotel barulah anda dapat buat tempahan tiket kapal  terbang dan pengginapan hotel pada masa yang dengan hanya menggunakan satu aplikasi sahaja iaitu Traveloka ..




Bila dah tekan ikon tersebut anda dikehendaki pilih dari mana anda akan berlepas , tarikh bila masa dan sebagainya .. Bila semua maklumat telah diisi dengan betul dia akan appear macam nie maka dari sinilah anda boleh membuat tempahan hotel di destinasi yang bakal anda lawati .. Kan Yana dah cakap senang sangat kerja dengan Traveloka nie selain senang , selesa mereka juga menawarkan honest pricing iaitu TIADA CAJ TERSEMBUNYI .. So , takda lah nanti anda rasa tertipu tiba-tiba ada pulak caj lain masa nak membuat pembayaran kan ?



Pasti ramai yang tertanya-tanya bilakah Matta Fair 2019 akan berlangsung kan ? Matta Fair 2019 akan berlangsung pada 15 - 17 March di PWTC Kuala Lumpur manakala di Setia SPICE Arena , Pulau Pinang pada 5 - 7 April .. Alamak ! Both date tu anda busy ? Jangan risau kan Yana dah kata tadi tawaran yang sama anda boleh dapatkan di Traveloka Saleabration dengan hanya melayari laman web Traveloka ataupun dengan menggunakan aplikasi Traveloka , anda boleh lakukan di mana-mana sahaja anda berada dengan hanya menggunakan hujung jari sahaja ..



Hm , apa yang best eh dengan Matta Fair Promo nie ? Huk aloh mu nie , mestilah tawaran diskaun hebat tu yang sangat dinantikan semua orang tunggu promo macam nie untuk booking tiket kapal terbang atau booking hotel untuk pengginapan sekeluarga dengan adanya promo macam nie anda semua boleh save banyak duit dan duit tu boleh digunakan untuk membeli belah di tempat anda melancong .. Macam nie lah baru dikatakan pengguna yang bijak .. Sekiranya , anda tidak mempunyai masa untuk ke sana anda bolehlah dapatkan tawaran diskaun yang tidak kurang hebat nya dengan Traveloka Saleabration ..


Okay sekian sahaja bebelan Yana mengenai Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 .. Sekiranya anda berminat untuk membuat tempahan tiket kapal terbang mahupun hotel ataupun kedua-duanya sekali Yana sangat highly recommended Traveloka .. Sebab based on my experience kerja-kerja booking hotel dan tiket kapal terbang menjadi lebih mudah dan cepat .. Tambahan pula , Traveloka selalu membuat promosi yang menarik tau .. Untuk info lanjut anda semua boleh layari lman web Traveloka ya .. Selamat bercutiiii semuaaaa ♥
Author image
The Author

Lyana Ishak

1 Comments

  1. ada nak pegi ke ? nanti roger la akak kot2 fre boleh pi.

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^