Pertama Kali Makan Buah Laici Segar Selepas 30 Tahun Hidup

27 May 2021

 Pertama Kali Makan Buah Laici Segar Selepas 30 Tahun Hidup

ASSALAMMUALAIKUM WBT ❤️

Haiii ! Okay entri nie just entri personal Yana nak share pengalaman Yana makan buah laici fresh buat pertama kalinya selepas 30 tahun Yana bernafas . Haha ! Jom baca | Pertama Kali Makan Buah Laici Segar Selepas 30 Tahun Hidup ❤️


Okay , cerita dia macam nie . Pagi tadi selepas Yana siap update entri untuk blog Yana , sajalah Yana buat few blogwalking from list blog Yana tu . 

So , Yana jalan-jalan lah dekat blog Siti Yang Menaip .Yana tengok latest entri tu pasai buah laici segar bulat-bulat tengok warna merah . Yana pun tetiba jadi teringin padahal before this tak pernah terlintas pun nak makan buah laici segar .

Puas juga Yana cari buah laici nie dekat pekan Kepala Batas . Awal tu Yana cuba cari dekat Facebook kalau-kalau ada yang jual dan boleh COD sebab Yana malas nak keluar . Ternyata takda pula yang jual dekat Facebook mau takmau Yana kenalah juga keluar cari , dalam 3-4 kedai jugalah Yana singgah semua takda .

Yana dah mula give up ,masa on the way balik tu sajalah tengok dekat tingkap mana tahu ada rezeki kan . Alhamdulillah ! Ada orang jual tapi tak berapa nak fresh and besar lah . Bolehlah dari takda kan . Harga sekilo RM10 buah halus-halus saja dan ada yang lebam hitam . 

Rasa dia eh , erm okaylah maybe Yana punya kurang fresh so rasa dia macam so so jela bagi Yana . In shaa allah kalau asa rezeki jumpa buah laici yang lebih segar Yana nak try beli lagi .

Ini merupakan pertama kali tau Yana makan buah laici segar sepanjang hayat Yana bernyawa nie hahah ! Jakun pun ada , sebab tu Yana abadikan pengalaman Yana nie dekat sini . Oh ya ! Lupa pula Yana nak describe rasa dia . Rasa buah laici segar nie manis-manis masam . Yana prefer buah longan and mata kucing lagilah hehe .

2 comments

  1. freshnya buah laici... akak pernh mkn tp dh lupa bila.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buah nie rare kan susah nak jumpa sebab tu jarang2 sekali dapat makan . Yana pun baru 1st time .. tp sedap lagi mata kucing heheh

      Delete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^