Ketahui Kebaikkan dan Cara Penggunaan Minyak Kelapa Dara D’aura AVCO



Ketahui Kebaikkan dan Cara Penggunaan Minyak Kelapa Dara D’aura AVCO

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii semua .. Lama kan menyepi ? Sebenarnya Yana tengah mencari mood nak update blog .. Kebetulan pula Yana ada terjumpa satu produk kecantikkan yang best nie , Yana nak lah share dengan anda semua .. Bak kata pepatah , sharing is caring kan ? Jom baca │Ketahui Kebaikkan dan Cara Penggunaan Minyak Kelapa Dara D'aura AVCO ♥



Sebelum Yana ceritakan dengan lebih lanjut mengenai minyak kelapa dara D'aura AVCO nie , Yana nak tanya adakah anda semua ada tergolong dalam golongan di bawah nie ?
  • Bekerja dalam aircond terlalu lama
  • Sering terdedah kepada cahaya matahari
  • Mempunyai struktur kulit kering semulajadi 
  • Dehidrasi
Adakah anda salah satu daripada golongan yang di atas ? Jika ya , Yana sangat-sangat rekemen anda untuk menggunakan minyak kelapa dara D'aura AVCO nie .. Nak tahu tak kenapa Yana beriya sangat suruh anda menggunakan minyak kelapa dara D'aura AVCO nie ? Jom , Yana kupaskan dengan lebih lanjut mengenai produk kelapa dara D'aura AVCO nie ..



Tahukah anda bahawa penggunaan bahan kimia pada wajah anda akan menyebabkan kulit wajah anda breakout , berjerawat , menggelupas dan terjadinya tompok hitam pada wajah anda ... Selain itu , anda juga akan kelihatan lebih berusia jika dibandingkan dengan rakan-rakan sebaya anda yang lain ..Hal ini akan menyebabkan anda mula  berasa malu dan kurang keyakinan diri lalu anda akan mengambil langkah dengan menjauhkan diri anda dengan orang lain ..


Tapi , anda jangan khuatir kerana dengan minyak kelapa dara D'aura AVCO nie semua masalah di atas dapat diatasi dengan jangka masa yang singkat ..Yakin kan Yana keluarkan statement macam tu , kalau anda semua nak tahu minyak kelapa dara dapat mengembalikan seri kulit dalam tempoh masa yang singkat saja tau .. Satu lagi , minyak kelapa adalah minyak yang paling penting kerana ia mengandungi laurik .. Minyak laurik mempunyai ciri yang unik untuk kegunaan industri makanan , sabun dan juga industri kosmetik ..



Minyak kelapa dara D'aura AVCO didatangkan dengan dua bauan yang memukau iaitu Morning Dew dan Floral  Fresh .. AVCO adalah Aromatic Virgin Coconut Oil yang diformulasikan untuk meningkatkan bauan aromatik tanpa menjejaskan keaslian minyak kelapa  dara , ia juga kaya dengan antioksidan dan Vitamin E sangat sesuai digunakan sebagai salah satu produk penjagaan kulit dan juga rambut ..
AVCO juga sesuai digunakan sebagai :

1. Make up remover
2. Face oil
3. Body oil
4. Pelembap bibir
5. Merawat rambut





D'aura AVCO mengandungi 99% bahan organik dan hanya 1% mengandungi wangian ekstrak tumbuhan semulajadi .. Yana dah sediakan satu video ringkas di mana dalam video tersebut Yana ada nyatakan beberapa kebaikkan AVCO , cara penggunaanya dan pada masa yang sama Yana turut kongsikan bagaimana cara Yana menggunakan AVCO sebagai make up remover ..



Sebelum Yana lupa , Yana nak bagitahu walaupun kelapa dara nie memang totally based minyak namun ia tak terlalu oily atau melekit jika kita apply dekat kulit mahupun rambut .. AVCO mampu meresap sehingga ke dalam kulit bila Yana apply dekat rambut , rambut Yana tak berminyak pun .. Tekstur AVCO sangat ringan kalau anda semua nak tahu ..


Well , Yana rasa sampai di sini sahajalah perkongsian Yana mengenai  minyak kelapa dara D'aura AVCO nie .. AVCO memang menjadi teman setia Yana kalau Yana ke mana-mana sebab dengan menggunakan AVCO kerja-kerja nak remove make up menjadi lebih mudah dan cepat .. 




Sekiranya anda berminat nak tahu dengan lebih lanjut mengenai minyak kelapa dara D'aura AVCO nie anda boleh rujuk :
https://daura.com.my/


Author image
The Author

Lyana Ishak

0 Comments