Pengalaman Jalan Jalan di Pulau Pinang dengan Geng #KBBA Part I

Pengalaman Jalan Jalan di Pulau Pinang dengan Geng #KBBA Part I

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua , okay hari nie Yana nak share pengalaman Yana spend time last weekend dengan blogger-blogger daripada Kelab Blogger Ben Ashaari .. Haha , lama rasanya Yana tak taip nama nie dekat blog Yana .. Oh ya , mesti anda nak tahu kan ke mana saja kami pergi and apa kami buat ? Jom baca │Pengalaman Jalan Jalan di Pulau Pinang dengan Geng #KBBA Part I ♥




Cerita ini bermula , ketika keluar , berjalan di kota raya melihat sini sana .. Eh , eh .. Ter menyanyi pulak .. Hahaha ! Okay sebenarnya peluang Yana nak jumpa dengan founder KBBA pernah datang  sekali dulu kalau tak silap Yana masa bulan Julai sebab Ben ada event dekat sebelah Balik Pulau .. Disebabkan beberapa faktor yang takleh dielak ianya tak berlaku .. Sekali lagi peluang tu datang , bermula dengan berbalas komen dekat facebook Yana tak sangka it is for real .. Sebab before this Yana pernah janji kalau nanti mai lagi no matter what Yana akan usahakan untuk jumpa walaupun sekejap ..



Kali nie Ben tak mai Penang bersendirian dibawanya sekali anak-anak didik beliau untuk melawat Penang .. Pada awalnya Yana plan mungkin nak jumpa mereka pada hari Sabtu atau Ahad .. Masa Yana nampak gambar Ben dekat transformer tu terus Yana komen " dah sampai ka ? Duk hotel mana ?" Yana masih di ofis memang Yana tak bawa any outfit extra masa tu .. Guess what ? Ya , Yana pi jugak jumpa dengan geng KBBA selepas waktu kerja .. Baju ? Halah , mall dekat Penang banyak apa ada hal .. Cehh , berlagak gilerrr ! =P



Sekali lagi Yana nak cakap , plan Yana pada awalnya mungkin nak lepak makan-makan or what .. Tapi lain jadinya , hahah .. Yana diajak join mereka ke Avatar Secret Garden yang terletak di Tanjung Tokong .. Oh ya , masa first jumpa tu Yana a bit awkward .. Yelah , tak pernah pun jumpa sebelum nie tetiba pi jumpa sorang-sorang pulak tu kan .. Mula tu macam semua agak diam since Yana pun bukan pandai sangat nak mulakan perbualan apa orang tanya Yana jawab selebihnya Yana diam .. Selepas ke Avatar kami singgah dekat rumah mak saudara Ben kami dijamu dengan pasemboq Padang Kota .. Selepas tu , kami pi makan lagi dekat Gurney Drive menu kali nie Asam Laksa .. Sejujurnya , itu merupakan kali pertama Yana makan dekat situ .. Not bad lah asam laksa dia , cuma Yana bukanlah penggemar asam laksa so Yana slow sikit makan .. Selepas selesai makan , malam macam agak lewat .. Cuba teka apa pulak berlaku this time ? Yana dihantar sampai depan rumah okayyy ..Oh gosh ! Segan kot ..  Btw , terima kasihlah sebab sudi hantar sampai depan rumah Yana dengan selamat  ..







Haa , satu lagi Yana lupa nak cakap Yana ingat tu sajalah pertemuan Yana dengan mereka rupanya tidak sama sekali nak tahu what next ? Baca entri satu lagiii .. Aaaa esok kot Yana cuba try karang .. Apa-apa pun terima kasih sebab sudi baca coretan Yana pada kali nie ..
Author image
The Author

Lyana Ishak

4 Comments

  1. dah lama kak ana tak mai Penang ni, dulu adik duk sana ada juga pii laa nii tak dak sapa dah kat Penang, in shaa allah one day kak ana mai makan2 cari yana naa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai lah kak ana.. In shaa allah kalo yana ada sini yana akan usahakan jumpa kak ana 😍

      Delete
  2. Bestnyaaa. 1st time jumpa. jumpa Ben Ashaari pulak tu. Perghhhh Siapa tak kenal. Org legend lah kalau dlm dunia blogging ni. Untung yana sbb salah sorang ahli kelab. Teruskan blogging ye semua. Semoga ukhwah bloggers ni tak putus even lain2 kelab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee , itulah Yana pun tak sangka yang Yana dapat jumpa Ben in person .. Actually , Yana nie mantan ahli KBBA hehehe =)

      Delete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^