Kulit Berseri dengan Pore Purifying Cleanser & Tampil Segar dengan Wangian Stay Fresh Body Sparkling Mist

Kulit Berseri dengan Pore Purifying Cleanser & Tampil Segar dengan Wangian Stay Fresh Body Sparkling Mist

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haii semua .. Okay kali nie Yana kembali dengan dua barang daripada Althea Korea yang Yana dapat dalam beberapa minggu yang lalu .. Satu produk untuk skincare iaitu Pore Purifying Cleanser dan satu lagi wangian Stay Fresh Body Sparkling Mist .. Nak tahu apa kelebihan dua barang yang Yana terima nie ? Jom baca | Kulit Berseri dengan Pore Purifying Cleanser & Tampil Segar dengan Wangian Stay Fresh Body Sparkling Mist ..


Hm , Yana rasa Yana nak mulakan dengan Pore Purifying Cleanser terlebuh dahulu lah .. Pore Purifying Cleanser adalah hasil gabungan kekuatan pembersih Serum dan dan pembersih pori daripada Althea .. "Superhero" kecantikkan ini menyahkan kesan alat solek , kotoran seperti debu dan minyak dengan ekstrak pudina ia memastikan kulit tetap terhidrat sepanjang penggunaan Pore Purifying Cleanser ini .. Selain itu , ia turut menghalang kulit daripada kering dan sangat berkesan dalam meminimakan liang-liang pori yang jelas kelihatan .. Haa , apa yang best lagi Pore Purifying Cleanser ini juga mampu menyeimbangkan pH kulit untuk memastikan ia dalam keadaan yang sangat "tip-top" .. Paling penting Pore Purifying Cleanser sangat lembut di muka walaupun untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensitif ..


KEBAIKKAN PORE PURIFYING CLEANSER 

- pembersih penyucian dengan formula serum
- menghilangkan solekan , kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit
- mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan ia kekal sihat 

BAHAN DIGUNAKAN 

* ekstrak daun pudina - menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan
* minyak benih jojoba - melembapkan dengan baik tanpa rasa melekit atau tidak selesa 
* ekstrak daun teh - mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit 


CARA PENGGUNAAN PORE PURIFYING CLEANSER 


* untuk membuang kesan solekan 
- langkah 1 , tuang secukupnya ke telapak tangan anda 
- langkah 2 , ratakan Pore Purifying Cleanser ke seluruh muka dan urut dengan gerakan bulat untuk menanggalkan kesan solekan dan kotoran 
- langkah 3 , bilaskan dengan air .. Anda juga boleh menggunakan pembersih muka yang sering digunakan untuk menanggalkan kesan solekan dan kotoran dengan sepenuhnya 

* untuk membersihkan kulit 
-langkah 1 , lembapkan kulit dan gunakan Pore Purifying Cleanser dengan kadar yang mencukupi ke telapak tangan anda 
-langkah 2 , urut secara perlahan-lahan ke seluruh kulit wajah dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum bilas dengan air 


Okay next is , Stay Fresh Body Sparkling Mist .. Ini merupakan hasil kerjasama terbaru Althea dengan Titi Kamal iaitu seorang selebriti terkenal di Indonesia .. Stay Fresh Body Sparkling Mist adalah campuran berkilauan oren manis dan pic turut diikuti oleh echo yang anggun cerah bunga-bunga .. Baunya tidak terlalu kuat , parfum lembut ini boleh kekal di badan dalam jangka masa yang agak lama ..

KEBAIKKAN STAY FRESH BODY SPARKLING MIST

- hasil kolabrasi Althea x Titi Kamal 
- lembapan badan bauan feminin yang ringan
-diperkaya dengan bau buah-buahan oren dan pic serta wangian bunga rosBAHAN DIGUNAKAN 

- air bunga ros - menghidupkan kulit terhidrat dan memberi aroma lembut
- ekstrak bunga jingga - menyegarkan semula deria
- ekstrak bunga tua - menyejukkan dan melegakan kulit , sambil memberikan aroma yang feminin


CARA PENGGUNAAN 

- semburkan pada seluruh badan sebelum memulakan hari anda .. Jangan lupa bawa ia ke mana sahaja anda pergi untuk kekal segar sepanjang hari ..


Jadi , bagaimana ? Berminat untuk memiliki kedua-dua produk daripada Althea ini ? Anda boleh dapatkannya di laman web rasmi althea iaitu https://my.althea.kr/ .. Yana sangat berpuas hati dengan kedua-dua produk ini sebab Pore Purifying Cleanser membuat kulit Yana smooth sangat selepas menggunakannya manakala Stay Fresh Body Sparkling Mist membuat Yana kekal segar dan harum sepanjang hari .. Okay , sekian sahaja daripada Yana info lanjut anda semua boleh refer maklumat dekat bawah :

Laman web : http://my.althea.kr
Facebook : Althea Malaysia
Instagram : @altheakorea 
Youtube : Althea Korea

1 Comments

  1. bau bau rose ni among fevret.. rasa fresh je spanjang hari =D

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^