Make Up Lokal Baru Kualiti Gempak & Paling Murah di Abad Ini

31 May 2022

Make Up Lokal Baru Kualiti Gempak & Paling Murah di Abad Ini

ASSALAMUALAIKUM WBT ❤️

Hai semuaaa ! Long time no see kan ? Hehe . Yana sekarang more to instagram sesekali Yana ke blog untuk buat beberapa perkongsian yang menarik dekat sini . Suka make up tak ? Yana ada produk make up baru nak share dengan anda semua . Jom baca |Make Up Lokal Baru Kualiti Gempak & Paling Murah di Abad Ini ❤️


Yana merupakan seorang wanita yang bekerjaya . Walaupun sekadar kerani kilang masih dikira wanita bekerjaya ya . Haha ! Yana rasa kalau anda mengikuti perkembangan Yana dekat Facebook , Instagram ataupun Tiktok anda mesti perasan yang Yana sangat-sangat menitikberatkan penampilan Yana . Tak kiralah dari segi pakaian ataupun solekan .

Tak lengkap rasanya kalau Yana ke kerja tanpa sebarang solekan kerana bagi Yana solekan tu merupakan confident booster untuk Yana . Muka Yana sangat pucat tanpa make up sampai pernah ada satu hari tu kawan Yana tegur Yana tak sihat ke sebab nampak pucat . 

So , tak kira betapa rushing nya Yana muka mesti kena make up juga walaupun hanya sekadar pakai lipstik dan compact powder . Sejujurnya , Yana jaranglah buat macam tu Yana akan curi juga masa untuk buat full make up .

Yana sebenarnya tercari-cari juga produk make up yang boleh jimatkan masa Yana dan hasil make up Yana akan jadi wow walaupun Yana make up cepat-cepat . Alhamdulillah , akhirnya Yana diperkenalkan dengan rangkaian produk make up daripada SLAE COSMETICS !

Rangkaian produk make up SLAE Cosmetics nie terdiri daripada cushion foundation , compact powder , eyeshadow , lipstick , lipmatte , eyeliner , eyebrow liner dan mascara .

Okay sekarang Yana nak ceritakan info setiap produk nie berserta dengan personal review daripada Yana . Pertama sekali kita mulakan dengan ; 

Bare & Boujee Cushion Foundation 


Bare & Boujee Cushion Foundation  merupakan salah satu produk best seller mereka kerana dengan sapuannya ia dapat membuat kulit tampak lebih flawless dan smooth . Mengandungi SPF50 untuk melindungi kulit daripada cahaya matahari . Ianya sesuai untuk semua jenis kulit .

Bare & Boujee Compact Powder 


Bare & Boujee Compact Powder  great in mattifying oily skin dalam erti kata lain sekiranya kita ada masalah kulit berminyak tu dia dapat matte kan kulit kita supaya tak berminyak . Sorry , Yana taktau pula term untuk matte dalam Bahasa Malaysia harap anda faham apa yang Yana cuba sampaikan . Walaupun selepas berjam-jam kita bekerja dia akan buat makeup kita tahan lama dan tak cacky yer . Bare & Boujee Compact Powder nie mengandungi SPF20 .

Wild & Wonder Eyeshadow


Wild & Wonder Eyeshadow pula merupakan eyeshadow yang sangat pigmanted . Paling best ia juga mudah nak blend sorry lah ada beberapa term make up dalam Bahasa Inggeris yang Yana failed untuk terjemahkan ke dalam Bahasa Malaysia . Bila easy to blend nanti eyeshadow tu akan nampak just nice dekat mata kita . Warna-warna dia pun cantik . Yana suka warna macam nie macam warna-warna selamat boleh guna untuk daily make up if nak nampak glam kita olah sikit supaya nampak glamour gitu .

Bloom This Way Powder Matte


Bloom This Way Powder Matte untuk lipstik nie Yana menggunakan kod Dusty Peony . Yana memang suka dengan warna-warna nude macam nie sebab dia sesuai dengan tona kulit Yana lagi satu kalau kita guna warna nude nampak manis saja hasil make up kita nanti . Bloom This Way Powder Matte nie bbgus untuk cover bibir yang gelap juga pigmanted walaupun semasa makan atau minum kesan lipstik tu tak lekat yer . Warnanya masih kelihatan cantik di bibir anda .

SummerKiss Liquid Lipmatte


SummerKiss Liquid Lipmatte untuk lipmatte nie kod dia Tropical Pink ia juga merupakan jualan terlaris . Smooth dan matte . Walaupun kita pakai face mask in shaa allah dia takkan melekat dan mengotorkan face mask . Sesuai juga digunakan sebagai eyeshadow dan blusher . 

Feline Microblade Eyebrow Liner 


Feline Microblade Eyebrow Liner kod Black Brown , sejujurnya Yana tak pernah ya gguna eyebrow liner macam nie tapi nampak macam menarik untuk dicuba . Bilah mikronya membolehkan kita melukis kening serta-merta dan memberikan hasil kening yang semula jadi .

Feline Liquid Eyeliner & Feline Triple Threat Mascara



Feline Liquid Eyeliner sangat halus dan warna hitamnya pekat dapat memberikan hasil yang sangat superb lepas guna . Manakala Feline Triple Threat Mascara merupakan kegemaran sepanjang masa dan juga salah satu hot selling ! Mudah untuk digunakan ia akan membuat bulu mata kelihatan lebih tebal dan panjang . Oh ya , ia merupakan kegemaran MUA juga kerana ia sesuai untuk bulu mata yang agak pendek . Maskara ini akan mencengkam setiap bulu mata dengan baik .

Sebelum Yana lupa , Yana nak bagitahu bahawa rangkaian produk kosmetik SLAE ini adalah mesra wudhu . Bila kita nak remove mudah saja tak perlu buang banyak masa untuk proses remove make up .


REVIEW YANA : Yana tak tahu nak pilih yang mana paling Yana suka sebab semuanya best-best daripada cushion foundation sampailah lipstik . Disebabkan Yana suka dengan eyeshadow so eyeshadow paling best for me . 

Awal tu Yana ingat tak berapa nak pigmanted sebab bila apply dekat tangan macam tak lekat sangat . Once Yana dah apply dekat mata OMGGGG ! Serius memang pigmanted warna dia pun just nice . Lipmatte pun lembut di bibir . Lepas dah make up semua masa nak remove tak perlu banyak effort pun especially bahagian mata . Eyeliner dan maskara senang saja nak remove memang betul-betul kosmetik make up mesra wudhu . Yana highly rekemen SLAE kosmetik untuk anda wanita-wanita yang busy dekat luar sana tapi tetap nak nampak cantik . 

Well , itu sahaja yang Yana nak kongsikan dengan anda semua . Sekiranya anda berminat nak tahu dengan lebih lanjut mengenai rangkaian produk kosmetik daripada SLAE ini boleh refer maklumat dekat bawah . 


Oh ya ! Good news untuk anda ya . Anda boleh dapatkan DISKAUN ISTIMEWA . Dekat bawah nie Yana ada sediakan kod untuk melayakkan anda dapat diskaun semasa membuat pembelian kosmetik SLAE nie .


[Coupon Code for 10% OFF : Lyana]
[First Time Purchase, will get extra 15%!]

[Coupon Code for 10% OFF : SLAELyana]


Instagram

Facebook

TikTok

Lagi satu good news sekiranya anda untuk jadi yang terawal untuk dapatkan KOD DISKAUN dan FREE GIFT, join Telegram Channel #SLAEBabe : https://t.me/+_uj1IpbAl3k5YzQ1

kalau nak bercakap dengan BEAUTY CONSULTANT SLAE untuk membantu anda pilih warna-warna yang sesuai dengan TEKSTUR DAN WARNA KULIT anda, boleh terus klik di sini untuk Whatsapp team SLAE : http://wasap.my/60192225712/SLAECosmetics

* SLAE ialah jenama tempatan yang komited untuk memperkasakan wanita yang bekerja dan wanita yang sibuk, juga 100% semulajadi dan bebas kekejaman!
Read More

Kenapa ZCOVA Adalah Tempat Terbaik untuk Membeli Cincin Tunang di Pulau Pinang

9 May 2022

 Kenapa ZCOVA Adalah Tempat Terbaik untuk Membeli Cincin Tunang di Pulau Pinang 


Hai semua ! Memandangkan sekarang kita dah memasuki fasa endamik mesti ramai yang tengah plan untuk bertunang , berkahwin kan ? Jadi , hari nie Yana nak share dengan anda semua tempat yang paling terbaik di Pulau Pinang untuk shopping cincin bersempena dengan hari bahagia anda  semua  . Jom baca │Kenapa ZCOVA Adalah Tempat Terbaik untuk Membeli Cincin Tunang di Pulau Pinang ♥


Yana teruja sangat nak kongsikan dengan anda semua yang jenama berlian dan batu permata nombor 1 Malaysia ZCOVA akhirnya dibuka di Pulau Pinang ! Siapa saja yang tak pernah dengar akan jenama ZCOVA kan ? ZCOVA telah ditubuhkan sejak tahun 2015 dan telah mendapat review 5 bintang daripada lebih 400 orang pelanggan mereka . Pernah dipaparkan di media perdana seperti The Star , NST , Harian Metro dan Harpers Bazaar .

Kenapa ZCOVA sangat popular ?

Membeli Cincin Tunang dan Nikah dengan Selesa  

Kebanyakkan orang akan berasa keliru dan tertekan apabila membeli cincin tunang berlian buat kali pertama . Namun , ZCOVA menawarkan pengalaman yang unik dan berbeza daripada kedai yang lain . Reka bentuk kedai dan sesi konsultasi mereka membolehkan anda membeli dengan selesa tanpa stres .

Konsultan Peribadi untuk Membantu Anda 

Anda boleh meluangkan masa anda untuk browse , cuba reka bentuk cincin dan bertanya apa-apa soalan dengan Personal Consultant mereka secara 1-1 (dengan janji temu sahaja) . No rushing . Personal Consultant yang telah ditugaskan kepada anda akan membantu anda step by step , berkongsi tentang 4C berlian , reka bentuk cincin berlian , pilih berlian yang terbaik dan banyak lagi . 


Berlian LUMOS by ZCOVA yang Dijamin Bersinar

Kebanyakkan kedai menjual berlian 3EX (Triple Excellent) atau Ideal Cut tetapi tidak semua berlian 3EX adalah bagus . ZCOVA ialah satu-satunya jenama dalam talian di Malaysia dan Singapura yang menawarkan jaminan berlian bersinar dengan sijil dwi dari GIA & GemEx . Dengan berlian LUMOS tidak perlu risau cincin anda tidak cantik !


Harga Berlian yang Lebih Rendah tanpa Orang Tengah 

Jika anda pernah pergi ke kedai untuk membandingkan harga , anda akan perasan bahawa berlian dengan 4C yang sama dijual dengan harga yang berbeza di setiap kedai . Haa ,  untuk pengetahuan anda , orang tengah dan kos inventori di kedai akan menyebabkan kos berlian meningkat .

ZCOVA menghapuskan dua kos ini untuk menawarkan berlian dengan 30-40% harga yang lebih rendah . Duit yang anda berjaya jimatkan tu anda boleh spend untuk berlian yang lebih besar ataupun untuk berbulan madu ! Menarik bukan ?

Tekonologi 360º 10x

Tidak perlu ke kedai untuk tengok berlian dah . Di laman web  ZCOVA anda boleh menggunakan teknologi video 360º 10x untuk memeriksa 150,000 biji berlian dengan teliti sebelum membelinya .

Reka Bentuk Cincin yang Mempersonakan .

Anda boleh mencuba pelbagai cincin tunang termasuk jualan ZCOVA yang paling laris iaitu cincin Lia 6 Prongs, Tall Petite Crown dan Classic Halo . Terdapat juga pelbagai jenis cincin nikah ,  barang kemas berlian dan batu pemata asli . 


Servis Custom Made Percuma untuk Cincin Tunang dan Cincin Nikah

Berita baik ! Anda juga boleh tempah cincin custom made tanpa caj tambahan . Boleh pilih mana-mana bentuk berlian dan cincin ikut reka bentuk sendiri ataupun tambah nama anda . Selain itu , anda juga akan diberikan 3D render dan cincin cetakan 3D untuk dilihat dan dicuba .


Tiada Caj tersembunyi dan tidak seperti kebanyakkan kedai , servis custom ZCOVA adalah PERCUMA . Pembelian juga disertakan dengan waranti seumur hidup , pengubahan saiz percuma , ukiran nama percuma , penghantaran diinsuranskan global percuma , ZCOVA Signature Proposal Box , polish percuma dan pelan ansuran faedah 0% sehingga 12 bulan .



Okay itu sahaja yang Yana nak kongsikan dengan anda semua . Berdasarkan semua sebab-sebab yang telah Yana huraikan Yana rasa YAna telah menjawab semua persoalan Kenapa ZCOVA Adalah Tempat Terbaik untuk Membeli Cincin Tunang di Pulau Pinang ♥

untuk maklumat lanjut anda boleh rujuk link dekat bawah ya :



Waze : ZCOVA Penang
Waktu Operasi : 9.30am-6.30pm Isnin-Ahad
Alamat : No.28-3-1 , The Bayu , Jalan Tanjung Tokong , Kampung Raya Baharu , 10470 Tanjung Tokong , Pulau Pinang 
No Telefon : 04-8935325
Read More

Prestige V Mengekalkan Keseimbangan Hormon Wanita Sepanjang Hayat

3 May 2022

Prestige V Mengekalkan Keseimbangan Hormon Wanita Sepanjang Hayat

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai ! Sebagai seorang wanita kita semestinya tahu kan betapa pentingnya penjagaan dalaman kita . Jangan disebabkan kita sibuk dengan aktiviti harian sampai kita abaikan untuk menjaga kesihatan dalaman . Yana ada benda best nak share nie . Jom baca | Prestige V Mengekalkan Keseimbangan Hormon Wanita Sepanjang Hayat ♥

Sebagai seorang wanita Yana sangat memahami ramai diantara kita yang mempunyai pelbagai masalah yang berkaitan dengan Miss V kan ? Salah satunya haid tidak teratur . Well , to be honest Yana pun pernah beberapa kali mengalami masalah haid tidak teratur . Actually kan , Prestige V nie juga sesuai untuk mereka yang mengalami masalah keputihan dan lendir .

Sayang sangat masa tu Yana tak jumpa any solution yang dapat membantu Yana untuk mengatasi masalah nie . Alhamdulillah , baru-baru nie Yana diperkenalkan dengan produk daripada AHDA Wellness iaitu Prestige V .

Prestige V sesuai diambil oleh semua peringkat umur tapi make sure anda berumur 18 tahun dan ke atas tidak disyorkan untuk wanita hamil , seseorang yang sedang mengambil ubatan hormon dn seseorang yang berumur bawah 18 tahun . Yana difahamkan yang Prestige V dapat membantu mengekalkan kesihatan dan keseimbangan hormon .


Siapa yang Perlu Ambil Prestige V ?

Okay dekat perenggan nie Yana akan share apa fungsi Prestige V dan dari situ anda mesti dapat agak siapa yang perlu consume Prestige V . 

- Menghilangkan ketidakselesaan ketika haid : Prestige V membantu mewujudkan kitaran haid yang teratur , mencegah kekejangan perut dan edema semasa haid , serta membantu mengawal emosi ketika tempoh haid .

- Penjagaan selepas bersalin & keremajaan faraj : Prestige V dapat mempercepatkan pemulihan selepas bersalin , membantu mengetatkan otot faraj dan mengurangkan masalah kekeringan faraj selepas bersalin . Selain daripada itu , ia juga dapat meningkatkan kekuatan keseluruhan tisu payudara .

- Meningkatkan kecergasan & menggalakkan proses penuaan yang sihat : memperbaiki gejala menopaus seperti berpeluh malam , tidur tidak lena , kekeringa faraj , ketidakselesaan sendi , perubahan emosi , kegelisahan dan keletihan . Selain itu , ia juga membantu menyuburkan kulit dan mengurangkan tanda-tanda penuaan kulit .

Secara ringkasnya mereka yang mempunyai masalah di bawah nie sesuai untuk consume Prestige V :

- Wanita yang berusia 18 sehingga 60 tahun.

- Wanita yang ada masalah keputihan

- Wanita yang ada masalah miss v gatal & berbau

- Wanita yang ada masalah haid tidak teratur, senggugut.

- Wanita yang susah mengandung.

- Wanita yang ada masalah premenopause.


Apakah Manfaat Prestige V ?

Dekat bawah nie Yana senaraikan beberapa manfaat Prestige V yang perlu anda semua ketahui ;

  • Anti penuaan
  • Melawan radikal bebas dan tekanan oksidatif
  • Meningkatkan pengeluaran kolagen dan mengurangkan kedutan
  • Mengetatkan otot faraj
  • Menganjalkan payudara dan punggung
  • Pencegahan penyakit jantung ,  barah dan penyakit mata yang berkaitan dengan usia


Antara bahan-bahan yang terkandung dalam Prestige V adalah ;

- kacip fatimah
- pueraria lobata
- pueraria mirifica
- manjakani
- soy isoflavones
- licorice

Bahan-bahan aktif ekstrak herba yang dipatenkan estrog-100 , campuran tiga ekstrak herba iaitu ; Cynanchum wilfordii , Phlomis umbrosa dan Angelica gigas .

Kebaikkannya pula , dapat mencegah insomia , kulit atau mata kering , kekeringan faraj , osteoporosis , sakit otot sendi dan gejala menopaus lain .

Diteliti secara klinikal manfaat menopaus Estro G-100 disokong oleh pelbagai kajian manusia ia berkualiti tinggi dan telah memenangi beberapa anugerah dan diiktiraf oleh FDA dan agensi kesihatan yang lain .

Selain itu , ia juga mengandungi bahan-bahan aktif untuk kesihatan kulit dan kesihatan umum seperti ; 

Ekstrak Blackcurrant yang kaya dengan vitamin C antioksidan dan antosianin , ia juga dapat menguatkan sistem imun dalam badan dan memperbaiki dan menyuburkan kulit .

Ekstrak Bit Merah pula menyokong keseimbangan hormon , detoksifikasi dan memperbaiki kondisi kulit .

Ekstrak Likopen mempunyai sifat antioksidan yang kuat , sifat anti-penuaan ia juga bertindak sebagai pelindung matahari semula jadi dan perlindungan UV .

Last but not least , Frukto-oligosakarida . Ia dapat meningkatkan imuniti tubuh , menggalakkan pertumbuhan dan keseimbangan bakteria baik pada saluran pencernaan .

Well , banyak kan manfaat dalam satu sachet Prestige V nie ? Sekiranya anda wanita yang sangat menitikberatkan akan kesihatan dalaman wanita Yana sarankan anda untuk cuba consume Prestige V nie . In shaa allah , ia dapat membantu masalah yang sering dihadapi oleh wanita . 


Cara pengambilan Prestige V ambil satu sachet setiap hari sebelum makan . Bancuh dengan 50-80 ml air sejuk atau air suam . Make sure anda banyakkan minum air kosong dan elakkan pengambilan caffein dan gula secara berlebihan .


CERT PRODUK :
  • LULUS KESEMUA LAB TEST
  • KKM, HALAL, GMP , HACCAP , ISO
  • UNDER PENGKELASAN PRODUK
HARGA PEMBELIAN :
*NORMAL PRICE :
❖ 1x KOTAK RM160
❖ 2x KOTAK RM320
❖ 3x KOTAK RM480
*PROMO PRICE :
❖ 1x KOTAK RM120 (Percuma 1 kotak trial)
❖ 2x KOTAK RM220.00 (Percuma 2 kotak trial)
❖ 3x KOTAK RM300.00 (Percuma 3 kotak trial + Random gift)
PENGHANTARAN PERCUMA SELURUH MALAYSIA.
JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN.




Sekarang AHDA Wellness ada buat cabutan bertuah yang bernilai sehingga 30k good news is tiada belian minima dalam erti kata lain sekiranya anda membuat pembelian terus anda layak untuk join lucky draw nie .

Okay itu sahaja yang Yana nak kongsikan . For more info boleh refer maklumat dekat bawah yer : 

- Facebook :
- https://facebook.com/ahdawellness

- Instagram :
- https://Instagram.com/AhdaWellness

- Telegram Channel :
- https://t.me/ahdawellness

- Tiktok :
- https://TikTok.com/@ahdawellness

- Youtube Channel :
- https://YouTube.com/c/AhdaWellness

- Twitter :
- https://Twitter.com/AhdaWellness
- Whatsapp : 011-55533229

P/S : PERIOD :
Period sebaik jgn consume sebab time period system penyerapan badan berkurangan dan lemah. Jadi
jika consume PRESTIGE V Capsule khasiat akan terbazir kerana ia hanya akan serap 80% khasiat time
period .
PREGGY MOM / BF MOM :
PRESTIGE V tidak disarankan untuk ibu mengandung demi kesihatan baby . Adalah lebih baik jika
hanya focus kepada pengambilan supplement dan ubat ubatan yg diberi oleh doktor sahaja
Tetapi untuk bf mom boleh consume selepas baby berusia 2bulan keatas kerana PRESTIGE V mampu
kecutkan peranakan serta tambah susu ibu

Read More