Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif

28 February 2019

Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua , hari nie Yana ada lagi produk kecantikkan daripada Althea yang Yana nak kongsikan dengan jelitawan dekat luar sana .. Kali nie bukan skincare tapi ........ MAKEUP STUFF !! Yes , Althea sekarang dah mempunyai rangkaian barang makeup mereka sendiri tau .. Yana sangat teruja masa pertama kali menerima Althea Makeup Box nie , nak tahu apa yang menarik ? Jom baca │Tampil Berseri dengan Althea Makeup Box yang Eksklusif ..


Sepertimana yang kita sedia maklum , wanita dan kecantikkan memang tak dapat dipisahkan .. Begitu juga dengan Yana dan wanita dekat luar sana kan ? Alat solek umpama benteng untuk kita tampil dengan lebih yakin untuk berhadapan dengan orang luar .. Sejujurnya , Yana mengaku yang Yana tidak yakin untuk keluar ke mana-mana walaupun ke pejabat tanpa sebarang solekan di wajah sebab nanti Yana nampak sangat pucat macam orang sakit , paling tidak Yana akan mengenakan bedak kompak , lipstik , blusher dan eyeshadow .. Kalau dulu , Yana nak beli barang makeup Yana akan beli secara berperingkat .. Contohnya , bulan nie mungkin Yana akan beli lipstik dan bedak kompak dahulu , bulan depan eyeshadow dan sebagainya .. Sebab apa ? Sebab kalau nak beli semua sekali Yana tidak mampu tapi dengan adanya Althea Makeup Box , Yana tak perlu risau sebab Yana boleh memiliki satu set barang makeup lengkap dengan harga yang sangat mampu milik ♥


gambar sumber Google

WHAT'S INSIDE ALTHEA MAKEUP BOX ?

1. Skin Relief Spot Film Gel (15ML) 



Kebaikkan Skin Relief Spot Film Gel adalah seperti berikut :

  • dapat merawat tempat jerawat yang mengering ke lapisan nipis ke kulit
  • mengandungi minyak pokok teh , centella dan ekstrak daun pinus
  • membuat kulit terasa licin dan dilindungi sangat sesuai untuk makeup yang sempurna
Cara Penggunaan Skin Relief Spot Film Gel :

- Pastikan kawasan kulit bersih sebelum menggunakannya .. Picit dengan lembut untuk mengeluarkan gel tersebut .. Sapukan dengan lapisan nipis ke kawasan yang hendak dilindungi dengan menggunakan jari .. Biarkan kering sebelum nak sapu FD yer .. Sebelum Yaa lupa ia sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Isi Kandungan Skin Relief Spot Film Gel :
  • minyak pokok teh - mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
  • ekstrak Centella asiatica - melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
  • ekstrak daun pine - kaya dengan antioksidan dan dapat menenangkan kerengsaan
Review Ikhlas Yana :

- sejujurnya sebelum Yana menulis review ini Yana sendiri dah mencuba produk tersebut dekat kulit Yana dan Yana sangat suka akan hasilnya , ia dapat melindungi parut-parut jerawat Yana daripada kelihatan ♥


2. Flawless Creamy Concealer (6G)





Kebaikkan Flawless Creamy Concealer : 
  • Concealer yang sangat pigmanted 
  • mempunyai 4 warna pilihan #01Vanilla (pink beige #21) #02Ginger (warm ivory #21) #03Honey (warm peach #23-25) #04Mocha (deeper yellow #30)
  • Mengandungi Aquaxyl untuk mengekalkan kulit yang licin dan lembap 
Cara Penggunaan Flawless Creamy Concealer : 

- dot kan ke kawasan yang dikehendaki kemudian blend dengan menggunakan sponge , berus ataupun jari , blend kan sampai nampak smooth yer ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Isi Kandungan Flawless Creamy Concealer :

Aquaxyl - berasal dari sap pokok bir .. Ekstrak ini menghasilkan lembapan pada kulit wajah dan dapat menghalang kulit daripada dehidrasi ..

Review Ikhlas Yana :

Yana suka sangat dengan Flawless Creamy Concealer nie sebab , teksturnya yang ringan kulit Yana bebas bernafas walaupun selepas apply dekat muka Yana .. Selain itu , selepas Yana pakai nie kulit muka Yana nampak smooth dan berseri .. Yana menggunakan kod Honey dan Ginger sebagai FD manakala kod Mocha sebagai concealer kening dan bawah mata kod Vanilla Yana tak guna sangat sebab terlalu cerah untuk kulit macam Yana ♥



*For a limited time, get the Petal Velvet Powder FREE with purchase of any Althea Exclusives product! Just add all items to cart and discount will be shown automatically. 

3. Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea



Kebaikkan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :
  • Kolabrasi Althea x BCL palet eyeshadow 
  • 8 warna pigmanted yang boleh dipakai pada waktu siang dan malam
  • campuran glitter , shimmers dan matte yang mudah di blend
Cara Penggunaan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :

- sapukan warna yang digemari pada kelopak mata sama ada dengan menggunakan jari ataupun berus , blend warna mengikut kreativiti sendiri ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT

Isi Kandungan Eye Palette Sunrise & Moonrise BCL x Althea :

Pigmen perwarna yang halus - untuk memudahkan aplikasi ke kelopak mata anda 

Review Ikhlas Yana :

Sejujurnya ini jugak merupakan kegemaran Yana sebab warna-warna di yang natural sesuai dipakai untuk aktiviti harian ♥


4. Spotlight Eye Glitter (4.5ML)



Kebaikkan Spotlight Eye Glitter :
  • produk glitter mata yang berkilauan
  • mudah dicamour untuk digunakan sebagai syeshadow , didatangkan dengan berus tepat untuk eyeliner
  • kekal kemas untuk jangka masa yang panjang
Cara Penggunaan Spotlight Eye Glitter :
- sapukan terus ke kelopak mata dengan perlahan dengan menggunakan berus ataupun jari anda ♥

Isi Kandungan Spotlight Eye Glitter :

Squalene - kondisi dan meningkatkan kemanjuran kulit
Pudina berkilat yang halus - untuk cahaya reflektif

Review Ikhlas Yana :

Yana suka jugak dengan Spotlight Eye Glitter nie walaupun masih terkial-kial nak gunakan dia as eyeliner .. Efek Spotlight Eye Glitter nie dia bagi mata Yana nampak lebih galak dan berseri  ♥ Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT ..

Harga : RM24 setiap satu : https://my.althea.kr/spotlight-eye-glitter

5. Water Color Cream Tint



Kebaikkan Water Color Cream Tint :
  • melembapkan bibir untuk jangka masa yang lama
  • warna yang terang dan berkilat
  • terdapat 4 warna untuk dipilih
Cara Penggunaan Water Color Cream Tint :

- sapukan secara langsung ke bibir dengan aplikator yang disediakan .. Sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT 

Isi Kandungan Water Color Cream Tint :

Squalene - meningkatkan kelembutan bibir
Asid hyaluronik - Humectant yang menarik kelembapan bibir

Harga : RM20 setiap satu : https://my.althea.kr/watercolor-cream-tint

Review Ikhlas Yana :

To be honest , Yana bukanlah seseorang yang menggemari lipstik yang berwarna terang tapi dengan Water Color Cream Tint Yana boleh lagi  terima .. Best masa pakai Water Color Cream Tint nie sebab bibir Yana tak kering dan kekal lembap  ♥


Sekian sahaja review Yana mengenai Althea Makeup Box yang Yana terima hari tu .. Sebelum Yana mengakhiri entri Yana pada kali nie Yana nak share satu video makeup yang Yana buat dengan menggunakan kesemua barang-barang dalam Althea Makeup Box ini ♥



untuk maklumat lanjut mengenai produk yang boleh didapati di Althea boleh lah refer link dekat bawah nie :

Website : Althea Korea 
Facebook Page : Althea
Instagram : altheakorea

Read More

Hai CLAIGIO LED Eye Patch , Selamat Tinggal Mata Panda

9 February 2019

Hai CLAIGIO LED Eye Patch , Selamat Tinggal Mata Panda

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥ 

Haii semua , Yana nak tanya ada tak sesiapa yang tak mempunyai masalah pada bawah mata ? Rata-rata wanita akan mengatakkan bahawa mereka mempunyai masalah pada bawah mata .. Tak kisah lah sama  ada panda eyes ataupun lingkaran hitam pada bawah mata tu .. Ehh , jap bukan sama saja ker kedua-duanya tu ? Hehehe .. Okay hari nie Yana nak memperkenalkan satu alat yan boleh hilangkan masalah pada bawah mata nie , jom baca │Hai CLAIGIO LED Eye Patch , Selamat Tinggal Mata Panda ..



Haa , seperti yang dilihat dalam TVN Korea "Encounter / Boyfriend" drama terkini yang dibintangi oleh Song hye Kyo dan Park Bo Gum CLAIGIO LED Eye Patch adalah merupakan alat kecantikkan kulit yang optimum untuk menjadikan kulit kelihatan lebih terang dan cerah dengan merawat kawasan gelap dan kecacatan , mencerahkan kulit , mengurangkan kedutan dan menegangkan semula kulit ..



Sepertimana yang kita sedia maklum , pada masa kini terdapat banyak pusat rawatan kecantikkan turut menawarkan servis yang sama namun tak semua antara kita mampu mendapatkan rawatan kecantikkan di spa atau mana-mana salon dek kerana harga yang agak tinggi dan memerlukan kita menerima servis rawatan mereka secara berterusan untuk kita dapatkan kulit yang cantik seperti yang didambakkan kita .. Worries no more , dengan ada nya CLAIGIO LED Eye Patch anda boleh mendapatkan rawatan yang hampir sama dengan harga yang jauh lebih rendah ..



CLAIGIO LED Eye Patch ini , ia meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin dalam lapisan dermal atas dan meningkatkan aktiviti fibroblas dengan 20 LED RED (600-660nm) panjang gelombang yang palinng optimum untuk kulit .. Jangan risau yer , dengan menggunakan CLAIGIO LED Eye Patch ini anda bebas daripada sebarang kesan sampingan yang tak diingini ..



CLAIGIO LED Eye Patch mmerupakan Patch mata LED mudah alih yang mudah digunakan dan berpatutan harganya .. Hanya perlu sambung dengan menggunakan telefon pintar anda dan ia boleh digunakan pada bila-bila masra dan di mana sahaja .. Patch LED ini diperbuat daripada gel silikon bukan toksik dan mudah dibasuh untuk digunakan semula ..



CARA PENGGUNAAN :

Gunakan sebanyak 2-3 sesi (8 minit setiap sesi dengan fungsi pemasa auto) sehari dan lebih daripada 3 kali seminggu untuk menggandakan kesan penjagaan anti kedut , CLAIGIO LED Eye Patch ini juga dilengkapi dengan jaminan 1 tahun dengan satu hingga satu penggantian untuk kerosakkan ..



MAKLUMAT PRODUK : 

SKU Produk : CLAIGIOeyepatch
Saiz (panjang * lebar * ketinggian) : 11cm x 3cm x 20cm
Ketersediaan : 49
Harga : RM279.00 (RM249.00)



Sekiranya ada pembaca blog Yana yang berminat nak membuat pembelian CLAIGIO LED Eye Patch ini anda boleh lakukan nya di https://www.kbeautyagent.com .. Oh ya ! Sebelum Yana lupa , Yana ada berita baik kepada pembaca blog Yana yang nak beli CLAIGIO LED Eye Patch nie anda boleh dapatkan diskaun sebanyak RM30 dengan menggunakan kod promo "LYANA30" semasa proses checkout di website yang Yana bagi dekat atas tu .. Cepat tau buat pembelian nie sebab ianya TERHAD KEPADA 30 PEMBELI PERTAMA SAHAJA dan sah sehingga 28 FEBUARI 2019 SAHAJA yer ..
Read More

Kembali Ke Sekolah Bersama Kit Pembasmi Kuman Antabax

4 February 2019

Kembali Ke Sekolah Bersama Kit Pembasmi Kuman Antabax

Adakah anda bimbang ketika hendak menghantar anak
ke sekolah untuk sesi persekolahan tahun 2019, terutama jika mereka akan memasuki pra-
sekolah buat kali pertama atau beralih ke sekolah rendah? Walau kanak-kanak mungkin
rasa sangat teruja kerana akan bertemu kawan-kawan baru, Antabax memahami perasaan
ibu bapa mengenai aspek kebersihan anak-anak.Pada tahun 2018, sebanyak 58,693 1 kes Penyakit Tangan Kaki dan Mulut (HFMD) dilaporkan sehingga 6 September 2018. Angka ini 127% lebih tinggi berbanding keseluruhan kes yang dilaporkan pada tahun 2017 dalam tempoh sama.


Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit menganggarkan 80 peratus jangkitan tersebar
menerusi tangan 2 . Justeru, memastikan tangan sentiasa bersih dapat mencegah penyakit
berjangkit daripada merebak. Dengan mengamalkan kebersihan tangan, risiko dijangkiti
penyakit berjangkit seperti influenza, keracunan makanan serta Penyakit Kaki, Tangan dan


Mulut (HFMD) dalam kalangan pelajar dan keluarga mereka dapat dikurangkan.


Tetapi, air bersih mungkin tidak ada sepanjang masa bagi membolehkan anak kecil anda
membersihkan tangan mereka daripada kuman. Kit pembasmi kuman dapat membantu
anak anda! Kit Pembasmi Kuman Antabax, Rakan Kebersihan Anak Anda
Untuk memberi ketengan minda, bekalkan anak anda dengan Kit Pembasmi Kuman
Antabax (Antabax Sanitizing Kit). Kit tersebut mengandungi Antabax Antibacterial
Cleansing Wipes, Instant Hand Sanitizer dan Hand Sanitizer Spray, yang mudah
dimuatkan di dalam beg galas anak anda. Ianya padat dan mudah digunakan untuk situasi
di sekolah dan dalam kelas apabila air bersih mungkin tidak tersedia ada.


Rangkaian produk pembersih Antabax dapat membantu membunuh 99.9% kuman
berbahaya. Ia juga diformulasi dengan vitamin untuk kulit dan Aloe Vera untuk memastikan
kulit sentiasa sihat dan lembab. Sistem Perlindungan Derma yang mengandungi Serum
Lembapan Mikro akan menjadikan tangan lebih lembut, licin dan segar. Diuji secara
dermatologi dan terbukti lembut ke atas kulit yang paling sensitif, rangkaian pembersih


Antabax sesuai untuk digunakan setiap hari, walaupun oleh anak-anak kecil.


Menurut Pengurus Kanan Produk Jabatan Isi Rumah dan Penjagaan Peribadi, bahagian
Pemasaran Lam Soon, Mandy Lee, penjagaan kebersihan tangan harus diamalkan sejak
usia muda kerana ia akan menjadi satu tabiat yang baik dan diingati sehingga mereka
membesar.


“Sebagai ibu, saya juga berasa bimbang anak-anak mendapat jangkitan di sekolah. Sebab
itulah penting bagi ibu bapa mengajar anak kecil mengenai kebersihan tangan, bagaimana
untuk membasuh tangan dengan betul dan bila hendak membasuh tangan yang kotor
kerana ia merupakan cara paling mudah untuk penyakit berjangkit boleh merebak. Matlamat
kami ialah untuk menjadikan penjagaan kebersihan yang baik satu amalan.”


“Dalam ketiadaan air bersih dan sabun, Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh menjadi
alternatif terbaik untuk membersihkan tangan dengan cepat dan mudah. Kit ini sangat
berguna untuk membersihkan tangan dan permukaan seperti meja dan barangan peribadi.
Di tahun yang baru ini, kami ingin mengingatkan tentang pentingnya mengamalkan tabiat
membersihkan tangan untuk mengurangkan risiko dijangkiti penyakit berjangkit,” kata Lee.


Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh didapati di farmasi-farmasi dan peruncit utama di
seluruh negara. Untuk keselesaan anda, ia juga boleh dibeli menerusi e-stor Antabax di
laman Lazada www.lazada.com.my/antabax . Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Antabax dan mengikuti tip-tip kebersihan
terbaik bagi menjalani gaya hidup yang sihat dengan penuh keyakinan, sila “Like” Facebook
Antabax di www.facebook.com/NewAntabax atau ikuti Instagram rasmi Antabax di
@antabax.

Read More

Miliki Dagu V-Shape Dambaan Setiap Wanita dengan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack

1 February 2019

Miliki Dagu V-Shape Dambaan Setiap Wanita dengan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Tidak dinafikan setiap wanita sangat menginginkan raut wajah V-Shape agar mereka kelihatan lebih cantik bagaikan wanita Korea .. Lakukan pembedahan ? Ianya memerlukan kos yang sangat tinggi dan agak berisiko .. Okay di sini Yana ada satu produk yang dapat menyelesaikan masalah anda semua .. Jom baca |Miliki Dagu V-Shape Dambaan Setiap Wanita dengan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack ..


Sepertimana yang kita sedia maklum semakin usia meningkat bukan sahaja bentuk badan mula berubah disebabkan tahap metabolisma badan yang semakin berkurang .. Secara tidak langsung ia turut meninggalkan kesan kepada raut wajah kita yang dulunya runcing berbentuk V kini semakin hampir kepada bentuk U .. Arghhh !! Stress bukan ? Pelbagai cara telah anda lakukan namun tidak berhasil dan mengambil masa yang sangat lama untuk menampakkan kesan seperti yang diinginkan .. Nak lakukan pembedahan kos nya sangat mahal dan anda tidak mampu serta takut akan kesan yang bakal dihadapi tak seperti yang diharapkan .. Jangan risau dengan adanya produk seperti ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack mimpi anda kini akan menjadi nyata ..



ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack merupakan produk kecantikkan yang didatangkan khas daripada Korea untuk membantu wanita yang mengalami masalah bentuk mula tidak seperti yang didambakan mereka .. Anda tidak perlu susah-susah ke spa atau mana-mana pusat kecantikkan sebab anda boleh lakukannya sendiri di rumah .. Ya , di rumah pun anda boleh lakukan rawatan untuk V shape kan muka anda dengan syarat anda hendaklah menggunakan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack nie .. Hm , sekiranya anda semua nak tahu apakah kelebihan produk yang didatangkan khas daripada Korea nie boleh rujuk maklumat di bawah :


Fungsi Utama ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack adalah :

  • Dapat meningkatkan ketumpatan kulit 
  • Dapat menegangkan kulit wajah yang kendur
  • Dapat menghidupkan dan menyerikan kulit wajah anda
  • Anti-penuaan




ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack perlulah digunakan SETIAP HARI SEBELUM TIDUR untuk menampakkan hasil yang superb ! Jangan risau produk ini memang selamat untuk digunakan .. Jom tengok bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack ..



Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance




Cara Penggunaan :

Gunakan dalam jumlah yang banyak untuk disapukan ke wajah sebelum tidur .. Apply selepas anda menggunakan serums , essences dan ampoules yang sering anda gunakan .. ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack juga boleh digunakan selepas pelembap atau ia juga boleh menggantikan pelembap biasa anda .. To apply, warm between the fingertips and apply in painterly motions from chin to cheek to aid in the lifting effect, then pat all over the face until absorbed.


Nak tahu apa pendapat Yana selepas menggunakan produk nie ? Semestinya Yana sangat berpuas hati .. Kulit wajah Yana tampak lebih segar dan sihat .. V-Shape does it work ? Absolutely , YESS !! It works ! Sekiranya anda semua berminat nak dapatkan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Mask nie di WATSONS ONLINE : ID.AZ CU-V Tension Sleeping Mask

Untuk info lanjut mengenai produk anda boleh refer dekat sini : 
Instagram : idplacosmetics_my

* dapatkan ID.AZ CU-V Tension Sleeping Pack dengan harga promosi di WATSONS yang berdekatan dengan anda mulai Febuari 2019 =)

Hashtag : #idaz #butterflymsia #facefitssleepingmask

Read More