HONG BEE YAMAHA STAR CENTER - Pelancaran Pertama Yamaha Star Centre Di Malaysia Utara

HONG BEE YAMAHA STAR CENTER - Pelancaran Pertama Yamaha Star Centre Di Malaysia Utara

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua , pada hari Sabtu yang lalu Yana dan beberapa rakan blogger yang lain sempat menghadirkan diri ke majlis pelancaran Yamaha Centre di Hong Bee Motors yang terletak di Jalan Anson , Penang .. Nak tahu dengan lebih lanjut mengenai majlis pelancaran nie ? Jom baca sampai habis │HONG BEE YAMAHA STAR CENTER - Pelancaran Pertama Yamaha Star Centre Di Malaysia Utara ..


Hasil krjasama dengan Hong Leong , Yamaha Motor Sdn Bhd Ibu Pejabat daerah Kuala Terengganu Hong Bee Motors Sdn Bhd anak syarikat Hong Bee telah berubah menjadi antara Yamaha Star Centre yang pertama di Malaysia Utara .. Ketua menteri Pulau Pinang Encik Chow Kon Yeow turut hadir untuk merasmikan majlis pelancaran tersebut.. 

Hong Bee Motors turut dilantik sebagai pengusaha pertama negara bagi motosikal jenama Yamaha oleh Hong Leong.. Yamaha Motor pada tahun pertama pengeluarannya pada tahun 1979.. Pada hari tersebut, Hong Bee Motors dengan bangganya telah melancarkan Yamaha Star Centre pertama di Malaysia Utara.. Direka daripada corak pengalaman pengguna motosikal jenama Yamaha ia merupakan gaya hidup yang bersepadu sepenuhnya.. Turut menawarkan acara aliran hidup,  kafe di antara kemudahan baru dan juga pembelian ekslusif.. Gaya hidup Yamaha di atas 3S biasa ( Jualan, perkhidmatan dan alat ganti).. Mereka telah menetapkan standard revolusi untuk industri motosikal.. Selain pelancaran itu, Hong Bee turut teruja untuk mengumumkan penampilan khas pelumba motoGP iaitu Hafizh Syahrin.. Pelumba terkemuka turut hadir bagi memeriahkan majlis pelancaran tersebut..  Haa,  secara tak langsung peminat-peminat beliau boleh lah bersua muka secara langsung dengan Hafizh Syazrin tak lupa mereka juga turut boleh bergambar dengan beliau dengan melakukan pembelian di Hong Bee Motors..  


gambar kredit Hong Bee Motors Facebook

Sepertimana yang kita sedia maklum majlis pelancaran tersebut diadakan semasa musim perayaan iaitu hari raya aidilfitri.. Pihak Hong Bee Motors turut mengambil kesempatan untuk mengadakan majlis rumah terbuka bagi pelanggan setia mereka.. Terdapat acara cabutan bertuah sebanyak 100 hadiah yang bernilai sehingga RM20,000 turut diberikan kepada pelanggan setia mereka.. 


Disamping tawaran hebat ini, 100 pelanggan pertama juga berpeluang untuk mebeli satu dan percuma satu untuk setiap pembelian minyak enjin Yamalube.. Oh ya, minuman dan makanan turut disajikan pada hari tersebut.. Makanan yang disediakan sangat lazat .. Memang sangat meriah suasana pada hari majlis pelancaran tersebut .. Terima kasih Yana ucapkan kepada Hong Bee Motors kerana sudi menerima kehadiran Yana pada majlis pelancaran pertama Yamaha Star Centre ..
Untuk keterangan lanjut awak semua boleh menghubungi Eeyan Chuah maklumat boleh tengok dekat bawah nie ye : 

Nombor Telefon : 604-228-1112/227-4112/229-6112
Fax : 6042285707
Email : info.hbm@hongbee.com.my
Facebook : Hong Bee Motors Yamaha

3 Comments

  1. ewaaah Yana posing dekat motor hehe.. akak takuit naik motor.. kaki tak sampai =P

    ReplyDelete
  2. yana..belanja motor sebuah..hihi

    ReplyDelete

Drop Your Comment Here ! ♥ ^_^