US Pizza Malaysia @ Chulia Street Penang

5 September 2022

US Pizza Malaysia @ Chulia Street Penang

ASSALAMUALAIKUM WBT ♥️

Hai ! Yana kembali lagi dekat sini . Hari nie Yana nak kongsikan dengan anda semua tentang pengalaman Yana ke US Pizza Malaysia @ Chulia Street Penang baru-baru ini . Jom baca |US Pizza Malaysia @ Chulia Street Penang ♥️


Sekarang ada pizza baru tau dekat US Pizza Malaysia iaitu Durian Coconut Pizza , sayangnya Yana tak makan durian so Yana pilih Salted Egg Pizza lah . Salted Egg Pizza pun sedap . Sesuai sangat bagi mereka yang suka makan telur masin , terasa betul dia punya salted egg . 

Gambar kredit Facebook US Pizza


Apa yang lebih menarik di US Pizza Malaysia yang terletak di Chulia Street Penang nie mereka ada Cheesy Volcano Burger ! Inilah salah satu sebab kenapa Yana ke US Pizza dekat Chulia Street hari tu . 


Yana ada nampak dekat youtube cara mereka present Cheese Volcano Burger nie sangat rare tau . Teringin pula Yana nak experience sendiri . Oh ya ! Yana juga diberitahu buat masa nie , Cheese Volcano Burger hanya terdapat di US Pizza dekat Chulia Street sahaja . In shaa allah , lepas nie mungkin dekat branch lain pun akan ada juga . 


Lagi satu , Yana juga diberitahu buat masa nie patty untuk Cheese Volcano burger ayam sahaja tak ada beef sebab senang untuk semua orang . Ya , as we know ada antara kita yang tak makan beef kan ? So , nak memudahkan kerja mereka hanya menyediakan patty ayam sahaja . Sedap pattu ayam dia , sebab isi ayam tu serius tebal dan tak muak yer . Rasa Cheese Volcano Burger nie lagi awesome dengan hadirnya lelehan cheese tu . Serius cakap , tak muak ya .

US Pizza Malaysia yang terletak dekat Chulia Street nie ada dua tingkat tapi hanya satu tingkat sahaja dibuka . Sekiranya anda sendiri pernah berkunjung ke sini pasti anda akan faham kenapa tingkat atas tak dibuka . Even Yana sendiri nak naik ke atas dengan tangan kosong pun terkial-kial nak naik apatah lagi kalau staf mereka nak bawa makanan ke atas . Tapi , anda jangan risau . Walaupun US Pizza dekat Chulia Street "comel" tapi still selesa . Staf mereka pun very helpful . 




Okay , untuk minuman sudah menjadi kebiasaan Yana kalau ke US Pizza mesti nak order Vanilla Milk Shake dengan Chocolate Milk Shake . Yana suka both nie sebab rasa dia just nice dan tak terlalu manis . Nasib Yana agak baik hari tu sebab one of their staff offer Yana untuk cuba Verbana Mango .




Verbana Mango dia ala ala smoothie , sedap ! Rasa mangga tu memang pure and refreshing . So , kalau anda berkunjung ke US Pizza please try their Verbana Mango tu tau . 

Well , Yana rasa itu sahaja yang Yana nak kongsikan dengan anda semua mengenai pengalaman Yana semasa di US Pizza Chulia Street Penang . Sebelum Yana lupa sekarang tengah ada promosi tau untuk setiap pembelian RM25 ke atas . Gunakan promo kod : PIZZA6 yer . For more info anda bolehlah rujuk maklumat di bawah :

US Pizza Chulia Street Penang

Facebook :

Instagram : 


Facebook :


Alamat :

322, Chulia St, Georgetown, 12000 George Town, Penang

No telefon : 0164872752


Read More

Cantik Bergaya Ala Bangsawan dengan Ningrat Shawl & Bawal Printed Keluaran Tana Hassan

22 August 2022

 Cantik Bergaya Ala Bangsawan dengan Ningrat Shawl & Bawal Printed Keluaran Tana Hassan

ASSALAMUALAIKUM WBT ♥️

Hai semua ! Ada tengok tak video Tiktok Yana baru-baru nie , dekat IG reel pun Yana ada kongsi video  cara Yana mengenakan Ningrat Shawl dan Printed Bawal daripada Tana Hassan . Jom baca │Cantik Bergaya Ala Bangsawan dengan Ningrat Shawl & Bawal Printed Keluaran Tana Hassan ♥

Pada awalnya Yana tertanya-tanya , Ningrat nie apa ? Cara Yana , bila ada satu benda yang Yana tak tahu Yana akan tanya orang . Tapi , untuk perkataan Ningrat nie Yana terus google . Hasil carian Yana di google Yana menemukan Ningrat membawa maksud golongan yang mulia , dalam erti kata lain Ningrat membawa maksud bangsawan .

Wah , teruja Yana bila dapat mengenakan shawl ala bangsawan nie . Ningrat Shawl nie keistimewaannya , ia merupakan shawl sulam . Yana perasan juga bila Yana tengok dekat Instagram macam ramai hijabis yang pakai shawl sulam . Macam cantik jer , Yana last pakai yang sulam-sulam nie pun bawal kosong itu pun masa Yana dekat bangku sekolah lagi .

Material Ningrat Shawl adalah chiffon . Senang dibentuk , mudah dipakai . Material jenis ini juga mudah digosok lepas pakai tu dia sangat flowy dia jatuh tu just nice . Orang perempuan fahamlah apa yang Yana nak cuba sampaikan nie . Ningrat Shawl nie juga sesuai digayakan dengan pelbagai jenis gaya .



Tana Hassan juga ada koleksi Bawal Printed , material bawal ini pula jenis satin . Mudah digosok , tak sampai 5 minit Yana gosok dah siap . Apa yang paling best mengenai Bawal Printed keluaran Tana Hassan nie ia sangat selesa dipakai . Nak style kan dengan pelbagai gaya juga boleh tau .




Sekiranya anda juga berminat untuk mendapatkan koleksi tudung keluaran Tana Hassan nie , boleh rujuk maklumat di bawah :

Facebook : TanaHassan

Instagram : tanahassan_

Tiktok : TanaHassan_

Read More

Antabax dan R.E.A.L Kids Berganding untuk Mengurangkan Penyebaran Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut

17 July 2022

 Antabax dan R.E.A.L Kids Berganding untuk Mengurangkan Penyebaran Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut

SHAH ALAM, 27 Jun, 2022 – Sementera Penyakit Tangan, Kaki, dan Mulut (HFMD) mengalami penurunan di Malaysia dengan 106,477 kes dilaporkan sehingga 18 Jun 2022, ia masih meningkat kira-kira 39 kali ganda berbanding 2,710 kes yang dilaporkan bagi tempoh yang sama pada tahun lepas, menurut laporan terkini Kementerian Kesihatan Malaysia.

Penyakit Tangan, Kaki, dan Mulut (HFMD) adalah penyakit yang biasanya dijangkiti oleh kanak-kanak di bawah umur 5 tahun, namun orang dewasa dan kanak-kanak yang umur lebih tinggi juga akan menghadapi risiko.

HFMD amat mudah merebak, dan pusat penjagaan kanak-kanak adalah tempat yang paling mudah untuk menjangkiti HFMD disebabkan oleh latihan ke tandas, penukaran lampin serta kanak-kanak sering memasukkan tangan mereka ke dalam mulut.  

Apakah yang boleh kita lakukan sebagai ibu bapa untuk melindungi si kecil?

Dalam memerangi HFMD bersama-sama ibu bapa Malaysia, Antabax, jenama penjagaan diri antibakteria Halal yang terkemuka di Malaysia bekerjasama dengan R.E.A.L Kids, rangkaian tadika yang dikendali oleh pemilik terbesar di negara ini dengan 45 pusat dan 3,600 pelajar di seluruh negara melengkapkan pelajar, guru dan kakitangan dengan set penjagaan Antabax bagi kelengkapan kebersihan diri , dan bahan pendidikan kreatif untuk meningkatkan kefahaman berkaitan hal yang boleh dan tidak boleh tentang HFMD.



“Sebagai jenama terkemuka dalam kebersihan dan sanitasi untuk pengguna, Antabax komited dalam menyediakan pendidikan dan akses berterusan untuk meningkatkan tabiat serta bersama-sama mewujudkan komuniti yang lebih sihat dan bersih. Penjagaan diri dan kebersihan yang baik terutamanya kebersihan tangan boleh membantu mencegah penularan HFMD. 

Melalui penyelesaian produk Antabax, kami percaya bahawa ibu bapa dan guru memainkan peranan penting dalam mendidik kanak-kanak untuk mengamalkan tabiat permbersihan tangan sebelum dan selepas makan, serta sebelum dan selepas ke tandas, selepas aktiviti berkumpulan atau menyentuh permukaan yang kurang bersih, dan elakkan berkongsi atau menyentuh kanak-kanak lain, berkongsi botol air, makanan atau mainan. 

Sediakan cecair pembasmi kuman dan tunjukkan cara penggunaan kepada anak anda, dan juga masa bila menggunakannya! Kami selamat dengan tangan yang bersih,” ujar Chua Su Fee, Pengurus Pemasaran dari Antabax. Beliau seterusnya berkata aktiviti ini hanyalah permulaan komitmen jangka panjang Antabax untuk terus menyumbang dan membawa impak positif kepada keluarga Malaysia. 

Berkongsi pengalaman bekerjasama dengan Antabax, Ng Ming-yan, Pengurus Operasi di R.E.A.L Kids berkata, “Kami gembira dapat bekerjasama dengan Antabax sekali lagi, kerana jenama ini terus mendidik dan memupuk kesedaran tentang penyakit berjangkit ini untuk kanak-kanak melalui idea kreatif dan pada masa yang sesuai. 


Kami juga akan mengingatkan ibu bapa untuk membina tingkah laku kebersihan yang baik di rumah, dan mengelap barang-barang anak kecil untuk mengurangkan penularan. Sentiasa mengingatkan anak anda untuk jauhi tangan mereka dari mulut, dan tidak perlu menghantar mereka ke sekolah jika tidak sihat tetapi bawa mereka ke klinik atau hospital untuk pemeriksaan.”

Antabax akan berkongsi bahan pendidikan dan cara untuk mengurangkan penularan HFMD, yang bakal diedarkan kepada semua pelajar R.E.A.L Kids di seluruh negara. Kandungan termasuklah perbincangan kreatif dan helaian aktiviti yang disediakan oleh guru-guru dan penjaga-penjaga untuk para pelajar memahami cara-cara mengurangkan risiko HFMD. Jenama ini terus memainkan peranan sebagai pendorong untuk menggalakkan ibu bapa, pelajar dan guru untuk kembali ke kegiatan harian dengan menekankan amalan kebersihan diri yang baik, selaras dengan tema #BaxInAction.    

Jenama ini akan menyumbang produk mereka termasuk semburan antibakteria sanitizer, sabun buku dan tisu lap antibakteria yang mampu membunuh 99.9% kuman dan memberi ketenangan fikiran kepada ibu bapa tentang kebersihan anak mereka.

Baucer promosi yang boleh digunakan untuk pembelian produk Antabax teleh disediakan bagi menyokong ibu bapa dalam pembelian seterusnya.

Untuk maklumat lanjut mengenai Antabax, sila layari :

http://www.lamsoon.com.my

Facebook : https://www.facebook.com/Antabax.Malaysia/

Instagram : https://www.instagram.com/antabax/

Read More

Hidangan Sihat dan Sedap Puree Juice di Juru , Bukit Mertajam , Penang

 Hidangan Sihat dan Sedap Puree Juice di Juru , Bukit Mertajam , Penang

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua ! Kali nie Yana kembali dengan episod makan-makan . Ke manakah Yana nak bawa anda semua hari nie ? Puree Juice , Juru , Bukit Mertajam , Penang ! Jom baca │Hidangan Sihat dan Sedap Puree Juice di Juru , Bukit Mertajam , Penang ♥ 


Okay , where to start ha ? Hm , kalau anda nak tahu Puree Juice nie dia terletak dekat kawasan perumahan . First timer kalau nak datang ke sini mungkin akan rasa pelik sebab kawasan dia agak private jauh dari jalanraya dan any attraction . Memang betul-betul dalam area perumahan . Even Yana sendiri pun pada awalnya ingat dah salah tempat . Nasib baiklah ada tulisan "Puree Juice" besar-besar dekat luar tu .


Puree Juice nie ada dua bahagian , 1st bahagian agak kecil sedikit but still selesa dan satu bahagian lagi agak luas . Instagram worthy . Pada sesiapa yang suka betul OOTD tu mesti suka sebab dekorasinya walaupun simple tapi cantik juga ya .










Makanan dekat Puree Juice dijamin 100% halal cuma masalahnya mereka tak dapat nak provide JAKIM certificate . Kenapa ? Okay , one of their staff ada cerita untuk mereka nak dapatkan sijil halal daripada JAKIM mereka kena ada sekurang-kurangnya 2 pekerja muslim . 


Too  bad , mereka hanya ada seorang sahaja staff yang beragama Islam dan itu agak menyukarkan pihak mereka untuk apply sijil halal daripada JAKIM . Yana diberitahu semua bekalan bahan mentah diambil daripada orang Islam which means pembekal yang sah halalnya . So no worries okay even though tak ada sijil sah halal JAKIM tapi semua makanan dekat sini pork free & alcohol free .

Obviously , Yana ke sini untuk review since makanan yang Yana makan tu bukan portion untuk seorang.  Tetapi Yana kalau makanan tu tak sedap or tak bagus I will never recommended it untuk public okay . Bila nampak Yana share dekat semua media  sosial Yana dan di blog Yana , maknanya makanan tu bagus dan Yana nak anda cuba sendiri .

Sekiranya anda nak order makanan anda hanya perlu scan QR Code yang ditampalkan dekat dinding . Menu mereka semuanya menu sihat jus pun 100% hanya buah-buahan asli tanpa perwarna , perasa dan apa-apa bahan yang tak sihat .


Well , Yana disajikan dengan dua hidangan pasta , dua sandwich , satu hidangan salad dan satu hidangan western food . Manakala , untuk minuman Yana disajikan dengan dua jenis iaitu Smoothie Art dan frappe .

PASTA


Hidangan pasta Yana dah cuba dua menu dan yang pertama Seafood Tomyam Spaghetti . Saiz hidangannya agak besar boleh makan untuk 2 orang melainkan anda sejenis yang selera besar in shaa allah boleh habiskan satu pinggan hidangan Seafood Tomyam Spaghetti nie .

prawn, squids, scallop, thai tom yam sauce, broccoli, cauliflower, thai basil leaf, lettuce


fresh prawn , cooked with homemade creamy cream sauce , serve with mushrooms , broccoli , spaghetti , english pasley  

Tak boleh makan pedas-pedas dan masam ? Jangan risau anda boleh cuba hidangan seterusnya iaitu Seafood Carbonara Spaghetti . Yana rasa kanak-kanak pasti suka sebab rasanya tak pedas dan paling penting tak muak .

 Kebanyakkann spaghetti karbonara yang Yana pernah makan rasanya agak muak dan membuatkan Yana kurang gemar dengan spaghetti karbonara nie . Tapi di Puree Juice Seafood Spaghetti Carbonara nie just nice dan tak muak .

Sekiranya anda ada alahan dengan makanan laut jangan risau kerana ada lagi beberapa hidangan pasta tanpa makanan laut .

HEALTHY & SALAD BOWL

fried popcorn chicken , quinoa , salad green , red cabbage , cucumber , corn , egg , carrot , cherry tomato , olive oil with seasoning , almond slice

Okay for this one nama dia Manly . This is one of may favorite walaupun penuh dengan sayur tapi tetap enak ya . Sayur-sayuran dia memang segar dan berkualiti tau . Sebenarnya kan , terdapat pelbagai jenis lagi pilihan untuk hidangan salad nie dan anda tak perlu risau tak kena dengan tekak atau ada alergik sebab dekat bawah menu tu disediakan description untuk setiap hidangan .

WESTERN FOOD


chiaseed wrap , chicken fillet , lettuce . aussie carrot , tomato , mayonnaise

Yana dah kata banyak hidangan  yang Yana cuba hari tu , hidangan nie dalam dalam kategori western food nama dia Aussie Chicken Wrap with French Fries . Tengok saja hidangan simple macam nie tapi serius kenyang tau . 

HEALTHY TOAST


wholemeal bread , chicken fillet , red cabbage , lettuce , signature sauce

wholemeal bread  oliver tuna , cucumber , onion , lettuce , signature sauce

For those yang tak suka heavy meal anda boleh cuba healthy toast ada banyak pilihan juga tapi yang Yana dah cuba dua nie Thai Barbeque Chicken Toast dan Tuna Cucumber - Onion Toast . Both nie sedap isi tak kedekut tau banyak melimpah ruah hee . Fav Yana haruslah yang ada chicken fillet tu .


SMOOTHIES ART


Sekarang kita tengok minuman yang anda boleh dapat dekat Puree Juice . Dekat atas nie Smoothies Art . Cantik kan ? Tak puas mata memandang nak kacau pun sayang . Setiap smoothies nie hasil campuran beberapa jenis buah . Yana start dengan yang warna kuning tu dulu ya .

By the way , Yana dimaklumkan setiap smoothies art nie mengambil masa lebih kurang 10 minit untuk disiapkan tau . Memang teliti hasil kerja mereka . Patut lah cantik-cantik semua .
  • Yellow Tropical - mango , banana , pineapple , orange 
  • Purple Berries - blueberry , raspberry , strawberry , yogurt , honey , milk
  • Pink Blossom - raspberry , pineapple , apple , strawberry , banana , milk

FRAPPE


Frappe juga merupakan hasil beberapa campuran buah juga tau . Anda tak perlu risau ya sebab setiap hidangan frappe pun ada description dekat bawah tu .
  • Gold Crush 
  • Two Seasons
Sorry , Yana tak dapat nak stated kedua-dua frappe nie punya description sebab Yana lupa . Heheh . Anda boleh jer refer dengan staf mereka kalau nak tahu frappe nie campur dengan buah apa .

CHIASEED PUDDING

granola, chia seed, soya milk yogurt

Last but not least , Chiaseed Pudding . Chiaseed Pudding nie sedap tau Yana suka sangat !! Ada few buah juga dalam nie dan merupakan antara menu yang anda kena try kalau anda singgah ke Puree Juice . 

Well , sekian sahaja daripada Yana . Yana memang highly recommended anda sendiri cuba semua makanan dekat sini serius banyak sangat pilihan makanan boleh rambang mata tau .

Pada mereka yang suka ambil gambar sebelum makan tu sinilah tempat yang tepat kerana setiap hidangan tu dia punya presentation sangat superb dan anda tak perlu nak letak effort lebih untuk snap gambar . Mereka seakan memahami eh sebab tu makanan dekat sini almost semua cantik-cantik .


Bagi Yana sebelum rasa , presentation makanan memainkan peranan penting sebab bila kita tengok makanan tu well prepared , cantik, menarik terus kita excited nak try kan ? Hee . Dekat bawah nie Yana sediakan beberapa info mengenai Puree Juice untuk rujukan anda .

Isnin - Ahad (buka 7 hari)
Hari Biasa : 10am - 10pm (7pm Last Call)
Hujung Minggu : 11am - 8pm (6pm Last Call)

Puree Juice Juru
+60 18-787 1788

Menu


Read More

Bagaimana Cara untuk Taksir Zakat

15 July 2022

 Bagaimana Cara untuk Taksir Zakat

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua ! I'm  back . Okay hari nie kita takmau sembang mengenai makanan , make up , tempat menarik and sort of . Jom kita bincangkan serba sedikit mengenai zakat ? Anda dah khatam ke semua informasi mengenai zakat ? Tahu tak macam mana nak taksir zakat ? Haa , kalau belum tahu jom baca │Bagaimana Cara untuk Taksir Zakat ♥


Sebelum Yana kupaskan dengan lebih lanjut mengenai zakat , terlebih dahulu Yana nak brief apa itu zakat . 

Pengertian Bahasa

Merupakan kata terbitan dari kalimah ( زَكَى ) bermaksud suci dan subur, termasuklah bersih, berkat, berkembang, dan baik kepada harta zakat, pembayar zakat, dan penerima zakat.

Dari Segi Syarak

Zakat adalah mengeluarkan harta tertentu dengan kadar tertentu mengikut syarat-syarat tertentu untuk diagihkan kepada golongan tertentu.

(info kredit : Zakat Selangor)

Kita sebagai umat Islam pasti sudah sedia maklum akan apa hukum zakat . Zakat merupakan Fardhu Ain ke atas setiap orang Islam yang memenuhi syarat-syarat wajibnya . Sekiranya seseorang muslim itu mengingkari kefardhuan zakat ia boleh mengakibatkan murtad . Lain pula bagi individu muslim yang meninggalkan zakat tanpa mengingkari kewajipannya adalah berdosa besar .

Cara-Cara Taksir Zakat

Apa itu taksir zakat ? Taksir zakat adalah setiap individu perlu mengemukakan maklumat pendapatan masing-masing bagi tujuan taksiran zakat . Objektif Bulan Taksir Zakat diwujudkan adalah untuk ;
  • mengajak umat Islam di Selangor mengira sendiri zakat dengan lebih mudah dan tepat
  • untuk memberi kesedaran untuk taksiran jenis-jenis zakat
  • membentuk sentimen minda masyarakat untuk membudayakan taksiran dan bayar zakat pada setiap tahun
  • menggalakkan kaedah taksiran yang menyeluruh agar jumlah yang dizakatkan adalah lebih tepat
Kita dah memang sedia maklum dengan Zakat Fitrah , tapi tahukah kita apa itu Zakat Harta ? Okay , dekat bawah nie Yana senaraikan beberapa jenis Zakat Harta yang perlu anda semua tahu .

- Zakat Saham & Pelaburan
- Zakat Perniagaan 
- Zakat KWSP
- Zakat Simpanan

By the way Yana nak tanya , anda tahu tak yang sekarang Zakat Selangor dah ada aplikasi mereka sendiri ? Sekiranya anda nak tahu lebih lanjut mengenai zakat ataupun nak menunaikan zakat dengan lebih mudah apa kata anda muat turun aplikasi "zakatselangor" di Playstore for android user IOS sorry Yana tak tahu anda muat turun most aplikasi dekat mana . Hehe . Maklumlah , lahir-lahir mampu pakai android jer . 


Okay , back to our topik . Aplikasi "zakatselangor" membolehkan anda untuk semak permohonan , membuat bayaran zakat , menyemak rekod dan lain-lain dengan hanya menggunakan aplikasi sahaja . Jimat masa dan tenaga kan , apa orangg kata maklumat di hujung jari ? Begitulah konsep aplikasi "zakatselangor" nie .

Memandangkan tahun nie ramai antara kita yang dapat mengeluarkan duit KWSP jadi Yana nak cerita sikit mengenai Zakat KWSP .


" tunaikan zakat anda selepas pengeluaran KWSP " . Mengeluarkan zakat merupakan salah satu tanggungjawab kita sebagai umat Islam bagi menyempurnakan rukun Islam yang ketiga . Zakat KWSP nie dia ada 2 jenis satu sebelum mencapai umur 55 tahun (pemilikan belum sempurna) dan yang kedua setelah mencapai umur 55 tahun (pemilikan sempurna)

  1. Sebelum Mencapai Umur 55 Tahun (pemilikan belum sempurna) : 2.5% daripada jumlah pengeluaran wang KWSP ialah jumlah WAJIB zakat . Jika jumlah dicampur di bawah nisab , maka hendaklah dicampur bersama dengan pendapatan yang lain .
  2. Setelah Mencapai Umur 55 Tahun (pemilikan sempurna) : 2.5% daripada keseluruhan wang KWSP wajib dizakatkan , cara kiraan mengikut kaedah kiraaan zakat wang simpanan . Tiada lagi tolakan caruman KWSP pada taksiran zakat pendapatan untuk yang masih bekerja dan mereka yang masih lagi membuat caruman KWSP 
Sekiranya anda masih samar-samar mengenai cara taksiran Zakat KWSP boleh rujuk gambar dekat bawah .


Akhir sekali suka Yana nak kongsikan dengan anda semua . Sekarang Zakat Selangor sedang mengadakan kempen Jom Taksir Zakat Bersempena dengan Bulan Tkasir Zakat . Bermula pada 15 Jun sehingga 1 Julai 2022 . 


Cara untuk menyertai mudah sahaja anda hanya perlu imbas kod QR dekat gambar yang Yana attach tu . Step kedua , taksir zakat dan yang ketiga anda boleh tebus baucar . Anda juga berpeluang untuk memenangi pebagai hadiahh yang menarik seperti Yamaha Lagenda 115Z F1 , Nintendo Switch OLED , Smart Watch Garmin dan pelbagai lagi hadiah saguhati yang best-best !!

Maklumat lanjut mengenai syarat penyertaan anda boleh tengok gambar dekat bawah nie tau .


Okay sekian sahaja , jangan lupa untuk tunaikan zakat kerana ia merupakan salah satu tanggungawab kita sebagai umat Islam kepada saudara Islam kita yang lain ♥ Maklumat lanjut mengenai zakat anda boleh rujuk Zakat Selangor .



Read More