Apom Balik Triple Q Relau Apom Balik Cheese Paling Syok !

30 September 2018

Apom Balik Triple Q Relau Apom Balik Cheese Paling Syok !

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Okay hari nie Yana nak share satu tempat makan yang WAJIB hangpa cuba kalau mai Penang .. Okay sebelum tu Yana nak tanya hangpa suka tak makan apom balik , kalau hangpa suka hangpa prefer yang macam mana ? Tebal atau yang nipis dan rangup tu ? Eh sebenarnya Yana tanya hangpa pernah tak makan apom balik ada cheese ? Kalau tak pernah jom baca nie │Apom Balik Triple Q Relau Apom Balik Cheese Paling Syok !


Tadaa ! Inilah apom balik cheese yang Yana maksudkan tu .. Apom Balik Triple Q nie beroperasi di Relau Pulau Pinang .. Gerai  Apom Balik Triple Q nie terletak bersebelahan dengan Public Bank Relau dan berhadapan dengan PISA .. Kebanyakkan pelanggan yang datang beli apom balik di Apom Balik Triple Q nie semuanya take away sebab tiada tempat duduk yang dsediakan .. Melainkan kalau hangpa sanggup nak makan dekat kaki lima okay saja macam Yana , memang Yana tak kisah pun nak makan dekat kaki lima .. =)




Oh ya , Yana difahamkan Apom Balik Triple  Q nie mempunyai 46 menu ! Fuh banyak tu , kalau Yana dah rambang mata nak memilihnya .. Lagi satu owner Apom Balik Triple Q nie memang tak kedekut cheese tau memang banyak gila cheese yang dia letak dalam apom ballik tu .. Haa , sebelum Yana lupa Yana  nak bagitai kalau hangpa makan Apom Balik Triple Q nie hangpa boleh tarik macam pizza tu tau kalau hangpa tak percaya  hangpa kena baca entri Yana nie sampai  habis tau ..



Seperti makanan yang lain Apom Balik Triple Q juga mempunyai menu yang mendapat sambutan hangat iaitu Carbonara Cheese .. Memang tak dinafikan Carbonara Cheese nie memang sedap gila weh sangat sesuai untuk kanak-kanak juga .. Tapi , Yana lebih menggemari apom balik yang ada serunding tu .. =)

Okay , yang Yana sedang pegang nie nama dia apom balik strawberry chip .. Memang heaven weh apom balik strawberry chip nie rasa dia just nice ehh taktau lah macam mana nak describe kalau hangpa nak tau boleh pi rasa sendiri nah lepas baru hangpa tau macam mana rasa dia .. Jom tengok beberapa apom balik daripada Apom Balik Triple Q yang telah Yana cuba hari tu ..


Apom Balik Triple Q Serunding


Apom Balik Triple Q Carbonara


Apom Balik Triple Q Sambal Bilis


Apom Balik Triple Q Chocolate Chip


Apom Balik Triple Q Strawberry Chip


Apom Balik Triple Q Choki Choki


Apom Balik Triple Q Cheese


Apom Balik Triple Q Pisang



Haa kan Yana cakap Apom Balik Triple Q nie boleh main tarik-tarik macam pizza tu tau sebab dia letak  banyak sangat cheese dalam apom balik tu makan panas-panas memang heaven sangat kalau nak lagi sedap depan gerai Apom Balik Triple Q nie ada jual cendol mesti lagi best wehh .. Hee okay itu sahaja daripada Yana .. 

For more info hangpa boleh refer maklumat dekat bawah nie :

Lokasi : Relau bersebelahan dengan Public Bannk Relau
Waktu operasi : Setiap hari bermula 1 tengah hari- 7malam
No Telefon : 019-447 8801
Read More

Pameran The Best Of You 2018 di Kedah Memberikan yang Terbaik kepada Penduduk Kedah

25 September 2018

Pameran The Best Of You 2018 di Kedah Memberikan yang Terbaik kepada Penduduk Kedah

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua.. Pada 22 September yang lalu Yana sempat mengunjungi Pameran The Best of You 2018 yang diadakan di Aman Central, Alor Setar, Kedah.. Nak tahu apa yang menarik mengenai pameran nie? Jom baca | Pameran The Best Of You 2018 di Kedah Memberikan yang Terbaik kepada Penduduk Kedah ..


Semenjak tahun 2014 pergerakan kesedaran sosial "The Best Of You" yang dimulakan oleh Julie's telah pun menyedarkan orang ramai untuk menghargai perkara yang sering diabaikan dalam kehidupan kita.. Pergerakan ini bertujuan untuk membolehkan orang ramai berkongsi sebahagian daripada kehidupan mereka supaya kita dapat lebih menghargai antara satu sama lain.. Tema "REIMAGINE" untuk tahun 2018 ingin menyampaikan betapa pentingnya untuk komuniti kita agar membayangkan kemungkinan baru dan bahawa perubahan dapat berlaku sekiranya kita berkongsi pengalaman hidup dan kisah kita.. 


Cerita yang dihantarkan kepada mereka sering menyatakan tentang kepentingan hubungan dalam kehidupan kita , dengan setiap cerita yang berbeza penceritanya mampu menemui sesuatu yang baru tentang hubungannya dengan diri sendiri atau orang lain.. Demi satu perubahan, cerita dan perbualan yang ditampilkan mendesak pembaca untuk membayangkan semula dan juga mengubah persepsinya supaya hubungan dengan komuniti kita dapat diperbaiki..


"The Best Of You 2018" telah menampilkan kompilasi yang mengandungi lebih daripada 100 cerita dan bahan seni yang dihasilkan oleh orang awam, personaliti jemputan dan juga artis yang berbakat.. Pameran ini juga menampilkan aktiviti menulis poskad serta aktiviti-aktiviti interaktif yang lain.. 



Okay Yana ceritakan sedikit mengenai Pergerakan The Best Of You.. Sejak tahun 2014 pengeluar biskut dan makanan ringan Julie's telah memulakan pergerakan The Best You secara rasmi dengan mengumpulkan cerita dari seluruh Malaysia matlamat mereka adalah untuk memberi tenaga positif dan membawa perubahan yang optimis kepada masyarakat demi menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik.. Pergerakan The Best Of You membolehkan komuniti untuk menghargai diri dan antara satu sama lain mengingatkan kita untuk menjadi versi terbaik untuk diri kita dan sentiasa prihatin.. 


Pada tahun ini, The Best Of You meneruskan himpunan setiap kisah kecil demi memperingati individu yang telah bekerja secara diam dan membolehkan masyarakat untuk melihat kerja keras mereka, mengakui dan menghargai setiap individu ini .. Encik Sai Tzy Horng menyatakan bahawa sejak bermulanya pergerakan The Best Of You  masyarakat telah memberikan sokongan yang mereka ada kepada pergerakan ini.. Pergerakan ini juga berjaya mengumpulkan cerita yang menjadi pembakar semangat dan sumber inspirasi kepada orang lain dan secara tak langsung menggalakkan orang lain.. Pameran The Best Of You mempunyai cerita daripada pelbagai lapisan masyarakat.. The Best Of You juga merupakan satu platform bagi mereka untuk berkongsi dan mengakui semangat pergerakan itu.. 




The Best Of You 2018 telah mendapat beberapa cerita yang sangat bermakna buat masa ini.. Jika anda juga berhasrat untuk menyertai semangat pergerakan The Best Of Uou anda hanya perlu memilih medium anda sama ada melalui gambar, video, muzik atau seni.. Muat turun karya anda ke www.thebestofyou.my .. Pergerakan The Best Of You tidak akan berhenti sebab kita perlu menunjukkan cerita yang tak didengari kepada seluruh dunia.. =)


Read More

Flower Chimp The Best Online Flower Delivery in Penang.

5 September 2018

Flower Chimp The Best Online Flower Delivery in Penang. 

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Yana yakin kaum hawa dan bunga memang tak dapat dipisahkan kan ? Apabila tibanya hari istimewa kita mesti kita mendambakan sekurang-kurangnya sekuntum bunga daripada orang tersayang .. Yana ada benda nak kongsi dengan anda semua │Flower Chimp The Best Online Flower Delivery in Penang. 



Hm , Yana ada juga rasa teringin nak surprise kawan Yana yang mana agak rapat dengan Yana dengan sejambak bunga rose ke daisy ke tapi disebabkan faktor masa Yana tak sempat nak pergi ke mana-mana kedai bunga .. Yana selalu berharap kan best kalau dekat Penang nie ada online flower delivery .. Senang kerja Yana , Yana boleh surprisekan kawan Yana dan pada masa yang sama Yana tak perlu pun ke kedai bunga tu ..



Pernah dengar tak mengenai Flower Chimp ? Sejak kebelakangan nie Yana tengok ramai sangat yang duk berkongsi cerita mengenai Flower Chimp sampaikan diri Yana sendiri pun terpanggil untuk tengok sendiri apa yang ada dekat Flower Chimp nie .. Rupa-rupannya Flower Chimp nie merupakan satu laman web yang membolehkan kita order jambangan bunga untuk yang teristimewa secara atas talian .. Menarik bukan ? Lagi satu Yana nak bagitau bunga-bunga yang digubah sangat menarik .. Apa yang lagi menarik Flower Chimp nie ditubuhkan oleh dua orang usahawan muda (kacak pula tu ) yang berasal dari Jerman ; Maximilian Lotz dan Niklas Frassa ..


Sebagai orang Penang Yana berasa sangat-sangat teruja nak menggunakan perkhidmatan daripada Flower Chimp nie .. Yesss ! Flower Chimp The Best Online Flower Delivery turut available in Penang .. Jadi Yana boleh lah surprisekan orang yang tersayang dengan jambangan bunga nan indah nie .. Harga as you can see memang berbaloi lah .. Jangan nak kata mahal okay fresh flower kot dah la PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA ! Yana ulang penghantaran adalah percuma .. Best kan ?


Okay Yana nak ceritakan serba sedikit mengenai Flower Chimp nie .. Mula beroperasi pada Mei 2016 .. Beroperasi di Mont Kiara , Kuala Lumpur .. Okay , mereka yang kacak dekat atas nie merupakan pengasas Flower Chimp .. Mereka menerima tempahan dari seluruh dunia untuk penghantaran di seluruh Malaysia , Indonesia dan juga di Filipina .. Yana dengar khabar nanti akan sampai ke Singapore juga .. Haa , lagi satu nak bagitau mereka membuat penghantaran bunga-bunga segar pada hari yang sama sekiranya anda membuat tempahan sebelum pukul 1 petang ..



Satu lagi Yana nak bagitau Flower Chimp nie hanya menggunakan fresh flower tau kualiti semestinya tiptop dalam bahasa mudah faham bunga segar yang berkualiti tinggi dengan harga yang mampu milik which is rakyat marhean macam Yana pun mampu untuk mendapatkan jambangan bunga indah daripada Flower Chimp heee ..





Cantikkan gubahan bunga yang dihasilkan mereka ? Haa , Yana ada berita baik punya kepada mereka yang sudi meluangkan masa membaca perkongsian daripada blog Yana .. Sekiranya ada antara anda semua berminat nak membuat pembelian di Flower Chimp anda semua boleh gunakan kod LYANA15 untuk mendapatkan potongan harga okay ? Okay , untuk info lanjut mengenai Flower Chimp boleh rujuk maklumat dekat bawah nie yer :

Flower Chimp

Website

Facebook

Instagram

Jadi , kepada Penangites kalau ada yang nak memberi kejutan kepada yang tersayang bolehlah consider Flower Chimp Yana sangat-sangat rekemen anda takkan meyesal dengan hasilnya plus penghantaran percuma harga bunga sangat berpatutan dan berkualiti tinggi pula tu =)
Read More

Apa Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 Kini Kembali ?

4 September 2018

Apa Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 Kini Kembali ?

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haiii semuaaaa .. Ya , sepertimana yang kita sedia maklum nama Traveloka bukanlah sesuatu yang asing lagi bagi kaki travel dan kepada mereka yang suka jalan-jalan walaupun dalam negeri sendiri  .. =P Macam Yana lah .. Haha ! Nak tahu apa yang specialnya entri Yana pada kali nie ? Jom baca │Apa Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 Kini Kembali ?




Okay, macam yang Yana mentioned earlier Traveloka bukanlah satu laman web yang baru nak dikenali.. Traveloka dah merupakan satu nama yang bagi Yana agak gah tau.. Yana bagi contoh dekat sini sekiranya kita nak booking hotel dan flight semestinya kita akan melalui laman web Traveloka termasuk Yana sendiri.. Yana sejenis yang suka jalan-jalan walaupun dalam negeri sendiri kadang-kadang Yana dan kawan-kawan akan memilih untuk stay dekat hotel supaya kami boleh berjalan-jalan for whole day tanpa ada kekangan masa nak rushing balik sebab Yana dan kawan-kawan akan memilih hotel yang berdekatan dengan destinasi yang kami nak pergi tu dan semestinya Yana akan booking hotel yang menjadi pilihan melalui Traveloka lah =)



Ehhh.. Terbebel panjang berjela pula.. Nak tahu tak yang Traveloka Sale-Abration kini kembali lagi? Haaaaaa.. Kalau belum tahu meh sini Yana nak bagitau.. Traveloka Sale-Abration kini sedang berlangsung dan anda semua boleh membuat pembelian dekat Matta Fair , banyak faedah yang anda semua boleh dapat tau dengan pembelian Traveloka Sale-Abration dengan Matta Fair antaranya anda semua boleh dapat tawaran kupon diskaun tambahan untuk pembelian segera.. Fuh , menarik bukan kebetulan Yana dan kawan-kawan Yana memang planning nak stay dekat hotel sebelah pulau masa kami nak jenjalan dekat sana nanti.. Ohh lupa nak bagitau Yana merupakan anak jati Pulau Pinang tapi Yana menetap di Tanah Besar.. Yana memang suka ke sebelah pulau kalau nak jenjalan sebab dekat sana banyak gila tempat menarik yang Yana dan kawan-kawan belum terokai lagi.. So, since nanti ada cuti banyak bolehlah kami berjimba sesama.. Selamat ada Traveloka Sale-Abration dengan Matta Fair 2018 nie jimat sikit duit Yana perlu spend untuk hotel.. Selebihnya Yana boleh guna untuk makan-makan dan shopping dekat sana nanti..



Selain daripada tawaran kupon diskaun tambahan untuk pembelian segera, dengan Traveloka Sale(diskaun kupon sebanyak 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan .. Tertakluk kepada terma dan syarat) anda juga boleh dapatkan tawaran kupon diskaun di atas promosi penerbangan dari syarikat penerbangan yang terlibat ! OMG , best kan tawaran macam nie? Oh ya, yang lagi best TIADA BOOKING FEE!! Wow,  best nya lahai.. Ermm,  Yana rasa Yana macam nak jenjalan keluar dari Penang nanti Pulau Perhentian maybe so bolehlah Yana beli siap-siap tiket flight dekat Matta Fair 2018 nie.. Nak tahu tak , walaupun Yana start tempah sekarang tapi Yana boleh pilih penerbangan pada bila-bila masa dan ke mana-mana destinasi dan Yana telah memilih Pulau Perhentian.. Hehehe..




Nak tahu tak kenapa Yana memilih Pulau Perhentian ? Sebab Yana merupakan manusia yang sangat obses dengan pantai dan laut .. Yana suka tengok pantai dan laut sebab bagi Yana itu boleh memberikan ketenangan kepada Yana .. Lepas sekian lama duk stress dengan kerja jadi Yana nak ambil peluang nie untuk tenangkan hati dan lapangkan minda buat seketika .. Kononnya lah kan .. So , bila Yana nampak mengenai Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 Yana nak share dengan anda semua sebab Yana taknak lah untung sorang-sorang .. Jom lah kita sama-sama nikmati kelebihan Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 bersama-sama .. Haa gitu ..



Traveloka Sale-Abration 2018 bermula daripada 4 September 2018 hingga 10 September 2018 .. Alaaa, kenapa 6 hari saja? Eh, cukuplah tu so kalau taknak terlepas peluang cepat-cepatlah grab Traveloka Sale-Abration nie dekat Matta Fair 2018 tempah sekarang dan anda boleh "terbang" pada bila-bila masa dan ke mana jua destinasi yang anda nak tuju.. No worries.. =)



Okay nie saja Yana nak kongsikan dengan anda semua.. Traveloka Sale-Abration dengan Matta Fair 2018 nie jarang-jarang nak ada.. Jadi,  jangan lepaskan peluang nie tempah sekarang sanpailah tarikh 10 September 2018 nanti kalau anda semua nak jadi pengguna bijak macam Yana.. Ehhh #tiberrr..  Haa,  kalau rasa nak save duit tu untuk kegunaan lain nanti semasa nak pergi melancong kenapa tak grab kan peluang nie? Sejujurnya,  bagi Yana Traveloka Sale-Abration nie memang sangat berbaloi dan Yana yakin anda semua mesti puas hati.. Ala,  tak sabar rasanya Yana nak membuat pembelian Traveloka Sale-Abration nie .. Hm , rasanya Yana nak kena buat reminder nie yang Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair 2018 berlangsung selama 6 hari bermula dari 4 September hingga 10 September 2018.. Okay semua,  jangan lupa ye check out Traveloka Sale-Abration dan Matta Fair pada 4 September hingga 10 September 2018 ..
Read More