Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang

28 February 2018

Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semuaaa .. Kita jumpa lagi dalam entri kali nie .. Yana yakin pasti ramai antara kita yang pernah mengalami masalah kulit gatal tapi masih buntu mencari jalan penyelesaiannya .. Jom baca │Kulit Anda Gatal-Gatal ? Atasinya dengan Glow Gelenggang ..


Hm , mesti ada yang belum tahu apa itu gelengggang ? Yana sendiri pun mulanya tertanya-tanya gelenggang nie apa eh ? Gelanggang Yana tahulah .. Jom Yana ceritakan apa itu gelenggang .. Gelenggang atau nama lainnya Cassia Alata atau Senna Alata adalah sejenis pokok renek yang mudah dijumpai dipinggir jalan dan belukar. Pokok ini kebiasaannya akan tumbuh dan mencapai ketinggian di antara 6 kaki sehingga 25 kaki. Pokok gelenggang ini yang berdaun hijau dan bunga kuning serta buahnya yang bersalut kulit seperti buah kekacang dan bijinya kecil berbentuk bulat. Kebanyakkan orang dahulu mengambil daunnya untuk dijadikan sebagai perubatan. Daun gelenggang juga telah digunakan sebagai ubat tradisional di negara Arab semenjak zaman dahulu lagi kerana ianya telah diperkenalkan ke negara Eropah oleh pengaman perubatan tradisional Arab pada abad ke-9. 

Kini daun Gelenggang telah digunakan dalam produk bagi mengatasi masalah kulit gatal, ekzema panau dan seangkatan dengannya. Khasiat Gelenggang ini yang mempunyai bahan baik seperti "anthraquinones" dan" crysophanic" yang sangat berkesan sebagai perencat kulat kulit, serangan hama, penyakit bakterian dan mikrob. Gelenggang ini terkenal sebagai penawar untuk hilangkan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh masalah kulit seperti ekzema, psoriasis, panau, kurap, bisul, kudis buta, kayap, badang, ruam dan masalah kulit yang lain..



Okay , sekarang kita dah tahu apa itu gelenggang ia merupakan sejenis tumbuhan yang digunakan untuk merawat masalah kulit .. Sekarang persoalannya , apa itu Glow Gelenggang eh ? Glow Gelenggang ialah produk herba organik yang membantu melegakan gatal-gatal kulit yang disebabkan oleh resdung, dan penyakit berkaitan kulit seperti gatal kulit, ekzema, psoriasis, bisul, panau, kudis buta dan kurap yang berkesan tanpa steroid dan selamat. Daun gelenggang yang sangat dikenali sebagai agen anti-kulat paling tinggi. Ia sebenarnya telah lama digunakan oleh nenek moyang kita,, masyarakart Arab dan orang Eropah untuk mengatasi masalah kulit. Formula terkini Glow Gelenggang berasaskan 6 ramuan istimewa untuk 'ghaibkan" gatal-gatal kulit dengan mudah digunakan telah dicipta.  Tidak seperti produk lain yang tinggi bahan kimia yang boleh memudaratkan. Glow Gelenggang adalah 100% diperbuat daripada bahan semulajadi terpilih. Ianya adalah homemade, paling banyak bahan aktif, 5x lebih berkesan, selamat dan mudah digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur. Sekarang, tak perlu menderita menggaru hingga berdarah lagi, kerana ia sudah ada di depan anda. 

Glow Gelenggang ini memngeluarkan 2 produk seperti sabun herba organik dan minyak herba organik. Produk ini boleh menghilangkan gatal-gatal, 100 natural, tanpa steroid dan ianya bebas kimia..


Kotak comel yang sedang Yana pegang nie merupakan Sabun Herba Organik yang merupakan salah satu produk daripada Glow Gelenggang .. Sabun Herba Organik mengandungi pelbagai bahan baik di dalamnya untuk memberikan kesan yang optimum kepada pengguna sabun ini ..

Eh ehh .. Nie apa pulak ya ? Okay nie nama dia Minyak Herba Organik .. Minyak herba organik didatangkan dalam botol yang tersangatlah comel bagi Yana dan cantik jugak .. Perhatian ya , minyak ini PERLU DISIMPAN DI TEMPAT YANG BERSUHU BILIK serta perlu dielakkan dari tempat yang mudah terdedah dengan cahaya matahari .. Produk ini tidak panas , tak ada bau busuk sekiranya bila dipakai tak akan rasa pedih langsung ..


Okay , untuk pengetahuan awak semua ini merupakan bahan-bahan yang terdapat dalam kedua-dua produk yang telah Yana perkenalkan tadi .. Selain penggunaan Daun Gelenggang, produk ini juga mengandungi bahan tambahan lain seperti:

  • Habbatus Sauda (Black Seed Oil) - Untuk kurangkan radang dan sembuhkan luka luaran.
  • Minyak Argan (Argan Oil) - Memberikan kulit yang halus, licin dan mudah menyerap dalam kulit.
  • Minyak Zaitun (Olive Oil) - Sebagai pelembap yang tahan lama pada kulit.
  • Susu Kambing (Goat Milk) - Untuk mencerah, melembut, melembap, mencegah kulit kasar, kering dan kusam.
  • Crystal menthol - Untuk menyejukkan kulit, tidak panas. 


Seperti barang-barang yang pernah Yana kongsikan sebelum nie semestinya Yana aka test dekat diri Yana terlebih dahulu barulah Yana akan kongsikan dekat blog dan media sosial Yana .. Tipulah kan sekiranya Yana tak pernah mengalami masalah gatal-gatal kulit dengan cuaca yang tak menentuu dan persekitaran yang sudah banyak tercemar secara tak langsung ia meninggalkan kesann kepada kulit Yana .. Tapi , Yana tak perlu bimbang dengan adanya dua produk comel keluaran Glow Gelenggang nie Yana dapat mengatasi masalah tersebut ..


Siapa Yang Boleh Menggunakan Produk Glow Gelenggang Ini?
  • Lelaki / Perempuan
  • Kanak-kanak
  • Orang Dewasa
  • Orang Tua
  • Wanita Hamil
Harga Produk Glow Gelenggang?

Sabun Herba = RM47 (1 unit) / RM70 ( 2 unit, jimat RM24)
Minyak Herba = RM47 (1 unit) / RM70 ( 2 unit, jimat RM24)
1 set (mengandungi sabun herba & minyak herba) = RM70 (jimat RM24)
2 Set RM140 + free 1 unit sabun herba bernilai RM47 (jimat RM95)

Postage :
Free Postage untuk seluruh Malaysia
RM50 untuk luar dari Malaysia.
** Setiap pembelian akan menerima FREE Gift dari pihak Glow Gelenggang



Nak tak beli produk nie dengan potongan harga aka diskaun ? Gila taknak kan .. Hahaha .. Okay , kalau nak potongan harga awak boleh gunakan kod dekat atas tu , dengan mengggunakan kod ini awak boleh dapat potongan harga sebanyak RM10 okay ..

Sebarang maklumat yang lebih lanjut silalah klikk-klik link dekat bawah nie :-

FB page : Glow Gelenggang
Instagram : produk_hilang_gatal

Whatsapp : 014-5445951
Read More

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

25 February 2018

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 Hingga 28 Febuari 2018.


Haii semua.. Okay hari nie Yana nak share mengenai salah satu platform shopping secara atas talian iaitu Shopee ,Shopee merupakan platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. 

Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan


Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempih penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli belah", kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee

Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinghi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembanyaran menggunakan kad kredit dan debit dan seteruanya, pemindahan bank

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan

Mobil & Gajet
Sarung & Pelindung, Audio, Bank Kuasa & Bateri

Kesihatan & Kecantikan
Produk Kecantikan Kulit, Makanan Tambahan, Berus & Peralatan Solek

Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Fesyen Kanak-kanak; Permainan & Pendidikan; Perkakas untuk Makan & Penyusuan 

Pakaian Wanita
Baju, Pakaian Dalam & Pakaian Tidur, Gaun 

Perabot & Perhiasan Rumah
Hiasan Dalaman, Tempat Menyimpan untuk Dapur, Kelengkapan Bilik Tidur

Shopee akan memulakan keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari yang membariskan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi.



Shopee turut bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok



Sepanjang kempen ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson. 

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

Read More

Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

20 February 2018


Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina



Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my

KUALA LUMPUR, 12 FEB 2018 - Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

“Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.

Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.
Read More

Jom Kurus Tanpa Perlu Berlapar dengan C-Trimax

15 February 2018

Jom Kurus Tanpa Perlu Berlapar dengan C-Trimax

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Haiii semua .. Siapa nak kurus ? Cepat angkat tangan awak ! Hahaha .. Okay , hari nie Yana ada satu  benda nak  share dengan awak semua macam mana nak kurus tapi tak perlu menahan lapar .. Mesti awak semua semangat kan nak tau caranya .. │Jom Kurus Tanpa Perlu Berlapar dengan C-Trimax ..



Okay , kalau awak semua perasan lah kan Yana refer to kawan-kawan sosial media dan kawan-kawan yang ada friend  dengan Yana dia Facebook dan followers di Instagram Yana pada minggu lepas Yana kerap share gambar Yana dengan satu produk nie iaitu C-Trimax .. Yana dah amalkan pengambilan C-Trimax selama lebih kurang seminggu ... Yela , sebelum Yana nak share kan produk nie dengan awak semua WAJIB untuk Yana cuba terlebih dahulu produk ini .. Alhamdulilah seperti yang dijanjikan Yana tak rasa lapar selepas Yana mengambil C-Trimax selepas sarapan .. Sampailah waktu makan malam baru Yana terasa sedikit lapar ..  



Hm apakah kebaikkan C-Trimax nie eh ? Beriya kan Yana cerita dekat awak semua mengenai produk kurus daripada C-Trimax tapi tak pula Yana bagitau apakah kebaikkan nya .. Ada nie Yana nak bagitau , hehehe .. Sabar ya ..

  1. menghalang pembentukan lemak
  2. mengawal berat badan
  3. menngurangkan dan mengawal selera makan
  4. mengurangkan kolestrol
  5. menambah tenaga
  6. melancarkan dan membaik pulih peredaran darah
  7. membuang toksin dalam badan 


Pergggh , banyak nya kebaikkan C-Trimax nie dah la boleh kurus tanpa perlu berlapar ada pula kebaikkan lain .. Hm , rugi tau siapa takmau cuba C-Trimax nie .. Lagi-lagi kepada mereka yang mempunyai masalah berat badan yang berlebihan ...

Okay , kebaikkan C-Trimax Yana dah share macam mana pula eh cara pengambilan C-Trimax nie ? Jom baca dekat bawah nie macam mana cara pengambilan C-Trimax .. Oh ya sebelum Yana lupa dalam sekotak C-Trimax nie terdapat 15 sachet tau ..

  • bancuh C-Trimax dengan air sebanyak 150ml macam mana nak sukat ? Hm , macam Yana guna bekas shaker yang ada siap sukatan  kalau yang takdak tu awak agak-agak lah lebih kurang setengah gelas air suam .. Jangan bancuh dengan air panas yerr ..
  • kacau sampai sebati dann terus diminum jangan tunggu nanti baru minum lepas bancuh TERUS MINUM , okay ?
  • C-Trimax nie perlu diambil SELEPAS sarapan 
  • kalau nak kesan yang lebih baik pastikan awak semua mengambil air masak atau air kosong sekurang-kurangnya 5 ke 6 liter sehari sebab ia boleh memaksimumkan proses pembakaran lemak
p/s : bagi mereka yang mempunyai berat badan kg ke atas boleh mengamalkan pengambila C-Trimax sebanyak 3 kali sehari iaitu padaa waktu pagi , tengah hari dan malam .. Manakala bagi mereka yang mempunyai berata badan 70kg ke atas boleh amalkan pengambilan C-Trimax sebanyak dua kali sehari ..



Ha , sebelum Yana akhiri entri Yana nie Yana nak bagitau serba sedikit mengenai C-Trimax nie .. C-Trimax merupakan produk yang boleh membuang toksin di  dalam badan secara natural dan mencairkan lemak yang tertumpu kepada SEMUA anggota badan dengan C-Trimax ini awak akan kerap haus dan perlu minum air dalam kuantiti yang banyak .. Apa yang penting awak perlu tahu mengenai produk C-Trimax nie telah mendapat kelulusan daripada KKM jadi bolehlah guna tanpa was-was .. Selain itu  ,  C-Trimax juga berfungsi sebagai Fat Burner kalau awak semua bersenam lagi senang nak nampak kesan dia tau .. 

Amacam dah banyak Yana kongsikan mengenai produk kurus daripada C-Trimax nie takkan takmau cuba kot .. Sekiranya awak semua berminat nak mencuba produk nie bolehlah layari :

Facebook : C-Trimax Malaysia 
Instagram : ctrimaxhq

Terima kasih sebab sudi luangkan masa membaca coretan Yana untuk kali nie .. Sayanggggg hangpa semua hehehe .. ♥
Read More

Pelancaran Kempen Pizzart Food Trail di US Pizza Bukit Mertajam

6 February 2018

Pelancaran Kempen Pizzart Food Trail di US Pizza Bukit Mertajam

ASSALAMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Fuh , lama gila Yana ambil masa untuk mula menulis entri nie .. Sepatutnya Yana kena siapkan sebelum Ahad hari tu memandangkan ada benda yang tak boleh dielakkan jadi Yana ambil masa lebih sikit .. Nak tau apa dia jom baca entri Yana │Pelancaran Kempen Pizzart Food Trail di US Pizza Bukit Mertajam ..



Okay , Yana dan beberapa orang blogger lain ada dijemput untuk pelancaran kempen Pizzart Food Trail yang bertempat di US Pizza Bukit Mertajam yang dianjurkan oleh Anchor Food Professionals baru-baru nie .. Hm , untuk pengetahuan awak semua ini bukanlah kali pertama Yana ke US Pizza Yana dah pernah pergi semasa pelancaran US Pizza di cawangan Bukit Mertajam ..



Setibanya kami di sana macam biasalah tugas seorang blogger snap snap gambar .. Cari beberapa info untuk ditulis dalam blog kemudian kami diberi sedikit penerangan oleh Manager Anchor Food Professionals sendiri iaitu Miss Linda banyak yang kami dapat tahu mengenai Anchor Food Professionals daripada penerangan beliau ..  Ini merupakan kempen kedua yang dianjurkan oleh pihak Anchor Food Professionals , kempen pertama telah diadakan pada tahun 2017 yang lepas ..



Sebenarnya Yana nak cerita mengenai pengalaman Yana semasa berada di pelancaran kempen Pizzart Food Trail di US Pizza .. Selepas kami diberi penerangan mengenai produk-produk daripada Anchor Food Professionals , kami dihidangkan dengan dua menu baru yang berasaskan produk daripada Anchor Food Professionals iaitu Cheese Pretza dan Pizzburger .. Okay Yana akan mulakan dengan Cheese Pretza  terlebih dahulu ya ..


Okay inilah rupa Cheese Pretza sangat sedap kalau makan panas-panas dihidangkan bersama sos salsa .. Nak tau tak ? Topping Cheese Pretza nie adalah cheese daripada Anchor Food Professionals manakala dalamnya diisi dengan ikan salmon .. Yess , super yummmy !


Tadaaa inilah Pizzburger kegemaran Yana .. Haa nie rupa Pizzburger lepas dipotong kaya dengan cheese wehh isi ayam dia pulak tebal .. Auchh , sangat sedap .. Yana pilih Pizzburger sebab Yana suka makan ayam ♥


Okay , kami juga turut dihidangkan pizza daripada US Pizza .. Salah satu merupakan signature US Pizza iaitu Salted Egg Pizza dan lagi satu Italian Aloha Chicken .. Pilihan Yana ? Ish kan tadi Yana dah bagitau Yana suka makan ayam semestinya Italian Aloha Chicken menjadi pilihan Yana ..


Haa apa pulak nie ? Okay untuk pengetahuan awak semua ada pertandingan makan Pizzburger pada hari tersebut .. Terkejut Yana nie pertama kali Yana disuruh untuk masuk pertandingan makan .. Alhamdulilah berjaya jugak meraih tempat ketiga hehehe ..


Nampak 4 dekat tengah tu merupakan pemenang .. Yana tempat ketiga , lepas tu yang sebelah Yana tempat kedua manakala tempat pertama menang dekat lelaki India tu .. Yana akui yang Yana happy sangat semasa pelancaran nie .. Sangat-sangat havoc heheh ..


Setinggi-tinggi  penghargaan Yana berikan kepada pihak Anchor Food Professionals dan US Pizza cawangan Bukit Mertajam kerana sudi menjemput Yana untuk menghadiri Majlis Pelancaran Kempen Pizzart Foood Trail nie .. Yana sangat enjoyed dengan makanan dan aktiviti yang telah disediakan kepada para blogger ..
Read More

Kebaikkan Syampu , Perapi Bunga Rose dan Sabun Aura Produk Suzy Honey

1 February 2018

Kebaikkan Syampu , Perapi Bunga Rose dan Sabun Aura Produk Suzy Honey

ASSALAMMUALAIKUM WBT ♥

Hai semua .. Okay hari nie Yana nak kongsikan beberapa info menarik mengenai produk keluaraan Suzy Honey yang Yana terima dan Yana sendiri dah cuba .. Sekiranya awak semua nak tahu dengan lebih lanjut , jemput baca ye entri Yana │Kebaikkan Syampu , Perapi Bunga Rose dan Sabun Aura Produk Suzy Honey ..


Hm , mana satu Yana nak mulakan ni ye ? Apa kata Yana mulakan dengan Sabun Aura terlebih dahulu .. Sabun Aura Suzy Honey diadunkan daripada 7 jenis bunga iaitu rose , iris , lily , jasmine , melati , saffron dan ylang ylang .. Selain itu Sabun Aura juga kaya dengan Vitamin E ,Vitamin C dan evening primrose oil .. Khasiatnya ? In shaa allah dapat memberikan aura yang menarik , awet muda dan membersihkan diri daripada anasir negatif dengan khasiat daripadaa vitamin E dan vitamin C ia dapat menegangkan .. Selain itu , Sabun Aura juga dapat melegakan stress dan boleh memberikan perasaan emosi yang stabil dan menceriakan .. Haa , lagi satu kalau awak semua nak tahu gabungan antara molekul bunga dengan aura tubuh dapat memberikan rangsangan yang istimewa dalam mengembalikan kesegaran dan kecantikkan seseorang .. Sabun Aura ini sangat sesuai untuk bakal pengantin dan sesiapa sahaja yang mahu tampil segar dan ceria sepanjang masa .. =)


Seterusnya kita pergi kepada Syampu Bunga Rose dan Perapi Bunga Rose .. Formula terbaik Set Syampu Bunga Rose dan Perapi Bunga Rose ini diadunkan dengan campuran Pati Essential Oil Premium bagi mengekalkan kesegaran dan keharuman rambut .. Apakah kandungan yang terdapat dalam Syampu Bunga Rose dan Perapi Bunga Rose nie eh ? Virgin Coconut Oil , Roseship Oil , Kaffirlime EO dan Rosemary EO ..


Hm apakah kebaikkan Syampu dan Perapi Bunga Rose nie ya ? Okay jom Yana senaraikan ya :


  • berkesan untuk memberi kelembutan dan kelembapan rambut
  • mengelakkan rambut gugur
  • sesuai untuk masalah kelemumur
  • mengatasi masalah kegatalan kulit kepala 
  • memberi haruman bauan Bunga Rose yang menyegarkan mengelakkan bauan hapak 
  • sesuai untuk rambut nipis dan kering


Okay ini sahaja yang dapat Yana kongsikan mengenai ketiga-tiga produk Suzy Honey .. Sebenarnya , terdapat banyak lagi produk Suzy  Honey ..  Macam mana nak tengok ? Jom terjah :


Secara keseluruhannya Yana sangat berpuas  dengan ketiga-tiga produk daripada Suzy Honey yang Yana terima nie rambut Yana walaupun panjang berjela kini lebih senang diurus selepas menggunakan Syampu dan Perapi Bunga Rose Suzy Honey .. Manakala sabun aura menjadikan hari-hari Yana lebih ceria dan segar sentiasa =)
Read More